Pumpa Bananbröd Recept

Detta lätta snabba bröd gifter sig med höstens smak av pumpa med banans tropiska smak. Använd konserverad pumpa puree eller din egen hemlagad. Valnötterna är valfria eller ger dig möjlighet att ersätta din favorit. Glasyran är också valfri. Det är helt fint au naturel eller dammar toppen med pulveriserat socker. Jag älskar det här brödet till frukost, lätt ristad med mycket smör.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader F. Fett och mjöl 2 9-tums brödkokkärl.
  2. Vispa ihop mjöl, bakpulver, natron, kanel, muskotnöt, ingefära, salt och allspice tills de kombineras. Avsätta.
  3. I en stor skål, slå pumpa, bananer, yoghurt, olja, ägg, socker och brunt socker tills det är smidigt. Tillsätt mjölblandningen, halva åt gången och slå på medium tills det kombineras. Vik i valnötter.
  4. Dela smeten mellan de 2 beredda brödet. Baka i ca 55 minuter tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren.
  1. Låt pumpa-bananbrödslakorna svalna i 15 minuter i pannan på ett stativ eller en trivet, ta sedan av från pannorna och låt svalna helt till rumstemperatur innan det skivas för att servera.

Valfri glasyr:

Vispa 2 till 3 matskedar av tung grädde eller mjölk i 1 kopp pulveriserat socker till en drizzling konsistens. Sked i en zip-top väska, pressa ut luften och försegla. Klipp av ett litet hörn av påsen och använd som konditoriväska för att dunka det kylda pumpatbananbrödet med glasyren.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 235
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 274 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)