Vad är baka soda och hur används det för bakning?

Baking sodas många användningsområden

Bakpulver är 100 procent bikarbonat av läsk och det är en viktig ingrediens i bakpulver . Det är alkaliskt i naturen och skapar koldioxidbubblor när det kombineras med en syra, vilket ger upphov till deg och smet - det fungerar som ett förtvålningsmedel. Bakpulver och bakpulver är inte utbytbara i recept.

Hur man använder bakpulver

Bakpulver ska blandas noggrant med torra ingredienser innan man tillsätter vätskor eftersom det reagerar med vatten.

Detta kommer att säkerställa jämn förhöjning, processen med vilken deg och bröd stiger. Bakpulver används normalt ensam när surmjölk, kärnmjölk eller annan sur vätska ingår i receptet.

Även om kokvatten en gång tillsattes till vatten före kokande gröna grönsaker eftersom det troddes att bevara färg, är det nu känt att denna process förstör grönsakens vitamin C-innehåll. Ignorera denna gamla fruens berättelse.

Hur man lagrar baka soda

Placera en öppnad låda med natron i en dragkedja och tryck ut luften innan du förseglar den. Du kan också hälla bakpulver i en lufttät burk och försegla den.

Var noga med att din soda fortfarande är användbar innan du använder den efter att den har lagrats. Detta kallas "proofing" det. Mät 1/2 tesked i en kopp. Häll i 1/2 kopp varmt kranvatten och 1/4 kopp vinäger. Blandningen borde bubbla. Om det inte behöver du behöver du ha en ny soda.

Andra baksoda används

Mer om Leaveners: