Kentucky Bourbon tårta

Den torkade frukten blötläggs i bourbon över natten, så planera att börja denna tårta en dag i förväg. Använd en bra kvalitet Kentucky bourbon i detta recept.

Du kan lägga till några kanderade skal eller citron till kakan också. Minska bara några av de andra frukterna. Och gärna använda valnötter istället för pekannötter. De gröna och röda kandierna ger kakan en vacker färg.

Relaterade recept
Kentucky Jam Cake
Easy Fruitcake Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, kombinera körsbär, russin och bourbon; täck och låt suga över natten.
  2. Förvärm ugnen till 275 F.
  3. I en stor skål grädde smöret och sockerarterna med en elektrisk mixer till ljus och fluffig; Tillsätt äggulorna och slå bra. Rör i den blöta frukten med bourbon.
  4. I en liten skål, kombinera 1/2 kopp mjöl med pekannötterna; avsätta. Tillsätt kvarvarande mjöl, muskot och bakpulver till den krämda blandningen och blanda väl. I en skål, slå äggvitorna med en elektrisk mixer tills styva toppar bildas; sväva försiktigt in i tårtan. Stänk de melade pekannötterna över smeten och vik in försiktigt.
  1. Smörj och mjöl en 10-tums rörpanna och lina botten med smurt vaxat papper. Häll smeten i pannan; baka vid 275 F i ca 3 till 3 1/2 timmar, eller tills en träplocka eller tårtestare som sitter i mitten kommer ut ren. Sätt kakan på ett ställ för att svalna.
  2. Vänd kakan ur pannan, avlägsna det vaxta papperet och förvara i en tätt täckt behållare i flera dagar.