Hemlagad Syrkål

Detta är en gammaldags, hemlagad surkål med konserveringsanvisningar. Receptet anpassades från ett recept från Mississippi Cooperative Extension.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort yttre löv och eventuella oönskade delar från fasta, mogna, kålhuvud; tvätta och tömma. Klipp in i halvor eller kvartaler; ta bort kärnan . Använd en strimlare eller en skarp kniv för att skära kålen i tunna strimlor om tjockleken på en dime.
  2. I en stor behållare blanda noggrant 2 msk betings- och konservesalt med 3 pounds strimlad kål. Låt den saltade kålen stå i flera minuter för att vissna något; Detta möjliggör förpackning utan överdriven brytning eller blåmärken av strimlarna.
  1. Förpacka den saltade kålen ordentligt och jämnt i en stor ren crock eller burk. Använd en träsked eller tamper eller händerna, tryck ner ordentligt tills saften kommer till ytan. Upprepa strimling, saltning och packning av kålen tills crock är fylld till inom 3 till 4 inches av toppen.
  2. Täck kålen med en ren, tunn, vit trasa (som muslin) och fäll kanterna ner mot behållarens insida. Skydda med en platta eller rund paraffinerad / vaxad kartong som bara passar inuti behållaren så att kålen inte utsätts för luften. Lägg vikt på toppen av kåpan så att koksaltet kommer till kåpan men inte över det. En glasburk fylld med vatten gör en bra vikt.
  3. En alternativ metod för att täcka kål under jäsning består av att placera en plastpåse fylld med vatten ovanpå jäsningskålen. Den vattenfyllda påsen tätar ytan från exponering mot luft och förhindrar tillväxten av filmjäst eller formar. Det fungerar också som en vikt. För extra skydd kan väskan med vattnet i den placeras inuti en annan plastpåse.
  4. Varje påse som används ska vara av tungvikt, vattentät plast och avsedd att användas med livsmedel.
  5. Mängden vatten i plastpåse kan justeras för att ge tillräckligt mycket tryck för att hålla jästkålen täckt med saltlösning.
  6. Bildandet av gasbubblor indikerar jäsning sker. En rumstemperatur på 68 till 72 grader är bäst för jäsning av kål. Fermentering är vanligtvis fullbordad inom 5 till 6 veckor.
  7. Fullfärgad surkål kan hållas tätt täckt i kylskåpet i några månader, det kan frysas i förseglade fryspåsar, eller det kan vara konserverat enligt följande:

Hot Pack:

Råförpackning:

Du kanske också gillar

Sweet Pepper Relish

Grön tomatrelish

Klassiska Bröd och Smör Pickles

Söta och Tangeriga Gröna Tomatpipor

Klassiska Pickled Beets

Dill Pickles, Hamburger Skivor

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 79
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 57 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 8 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)