Val av och lagring av valnötter

Valnötter kan bli snabba snabbt om de inte lagras ordentligt

Val av färska valnötter

Valnötet kan ha ett hårt, hård skal på utsidan, men köttet på insidan - vilket ser ut som en liten hjärna - är rik och söt provsmakning, och den ätbara paprika huden ger en fin touch av bitterhet. Valnöt är den mest konsumerade muttern i världen och har funnits i mer än åtta tusen år. Valnötterna som vi finner lättillgängliga är engelska valnötter och svarta valnötter, med engelska som mest kända.

Den engelska valnöt (som faktiskt startade som persisk valnöt) har också kallats Kalifornien eller Mission valnötter. Men förväxla inte detta med den Kaliforniska svarta valnoten, som är en typ av svart valnöt som är indianen i Amerika, som oftast kallas en svart valnöt. Denna sort har en djärv, jordig smak och ett tjockt skal som kan fläcka dina händer. Den engelska valnoten har å andra sidan en mildare smak och ett tunnare skal som är lättare att spricka.

Valnötter säljs i sina skal och ut ur sina skal. Valnötter i sitt skalområde i storlekar från jumbo till baby; skalade valnötter erbjuds halverade, hackade, tärningar, skivad, marker och mark. Om du köper skalade, förbereda dig för en högre prislapp - dessa nötter är svåra att spricka, och procenten av hela nötter är låg. Undvik gummiliknande eller skrynkliga muttrar eftersom detta är en indikation på ålder. Avvisa också valnötstycken som är knäckta, genomborrade eller färgade eftersom dessa är tecken på mögel, vilket inte är säkert att äta.

Skalade nötter ska vara sköra och snäppa lätt. De nötter som växer på den soligare sidan av trädet kommer att ha en mörkare hud och en rikare smak.

Varning: Några kommersiellt förpackade nötter behandlas ofta med etylengas, smälts med metylbromid, doppas i varmt lut eller en lösning av glycerin och natriumkarbonat för att lossa skinnen och sköljs sedan i citronsyra .

Om du kan undvika kommersiellt förpackade valnötter.

Lagring av valnötter

På grund av deras höga oljahalt kan valnötter snabbt bli svåra om de inte lagras ordentligt. För långvarig lagring är det bäst att köpa unshelled nötter och placera dem i kylskåpet i två till tre månader eller frysa upp till ett år. Om du använder på kort tid kan du hålla i skafferiet. Skalade valnötter ska hållas kylda i en lufttät behållare, som håller upp till sex månader och kan frysas upp till ett år.

Ett pund valnötter ger cirka 2 koppar nötkött. Valnötolja är ett utmärkt, om än dyrt val för salladsdressingar, men inte för hög värmeanvändning.

Mer om valnötter och valnötrecept:

• Valnötval och lagring
• Valnötvarianter
• Valnötter och hälsa

• Valnöt Lore och Legend
Valnötrecept

kokböcker

Walnut Cookbook
The Totally Nuts Cookbook
Party Nuts
Nötter: Söt och Savory Recept
Fler kakor