Marshmallow Fondant Recept

Marshmallow fondant är vår hemliga tårta dekorativa vapen!

Visste du att det är lätt att göra din egen fondant hemma? Inte bara är det snabbt och enkelt, men hemlagad marshmallow fondant smakar faktiskt bättre än de flesta butikerna! Den hemliga ingrediensen är mini marshmallows-de ger den hemlagade fondanten en underbar söt, lätt vaniljsmak.

Du kan använda marshmallow fondant som du skulle regelbundet fondant , att täcka kakor, forma former och göra godis. Varna för att det blir klibbigt på fuktiga ställen, så det håller inte upp såväl som vanlig fondant när den placeras över frost och kyls för dagar.

Detta recept ger 1 1/2 kg fondant och kan enkelt halveras eller fördubblas. Om du undrar hur mycket fondant du behöver för att täcka din tårta, här är ett diagram från Wilton som kan hjälpa till.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Damm din räknare eller en stor skärbräda med pulveriserat socker . Placera marshmallows och vattnet i en stor mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn på hög i 1 minut tills marshmallows är puffiga och expanderade.
  2. Rör marshmallowsna med en gummispatel tills de är smälta och släta. Om några osmältade marshmallow bitar återstår, återgå till mikrovågsugnen i 30 till 45 sekunder tills marshmallow blandningen är helt slät och fri från klumpar. Om du vill ha färgad eller smaksatt fondant, kan du lägga till flera droppar matfärg eller extrakt vid denna tidpunkt och rör om tills det är inkorporerat. Om du vill skapa flera färger eller smaker från en sats fondant, lägg inte till färgerna eller smakerna nu. I stället hänvisar du till steg 6 nedan för instruktioner.
  1. Tillsätt pulveriserat socker och börja röra med spateln. Rör tills sockret börjar ta med sig och det blir omöjligt att röra sig längre.
  2. Skrapa marshmallow-sockerblandningen ut på den beredda arbetsytan. Det kommer att vara kladdigt och klumpigt, med mycket socker som inte har införlivats än-det här är normalt. Damma dina händer med socker, och börja knäda fondantblandningen som bröddeg, arbeta sockret i marshmallow med händerna.
  3. Fortsätt att knäda fondant tills det släpper ut och förlorar klibbighet. Lägg till mer socker om det behövs, men sluta lägga till socker när det är smidigt, för mycket socker gör det svårt att arbeta med. När fondanten är en slät boll, är den redo att användas. Du kan nu rulla ut det, forma det eller lägga det i klämförpackning för att använda det senare. Välvunnet fondant kan förvaras i ett kallt rum eller i kylskåpet och måste knådas tills det är smidigt innan det senare används.
  4. Om du vill lägga färg eller smakämnen till din fondant, platta den in i en rund skiva. Du kanske vill ha handskar för att undvika att få färgfärg på händerna under det här steget. Lägg till önskad mängd färgning eller smakämne i mitten av skivan och vik skivan över sig så att färgen eller smaken är innesluten i mitten av fondantbollen.
  5. Börja att knäda kanten av fondant precis som du gjorde tidigare. När du jobbar, börjar du se färgstreck som kommer från mitten. Fortsätt att knäda tills strimmorna är borta och fondanten är en likformig färg. Din fondant är nu redo att användas eller lagras som beskrivits ovan.

Klicka här för att se alla Fondant Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 108
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)