Tomatillo Chicken Posole

Den här smaskiga måltiden i skålen är perfekt för vardagliga fester - gästerna kan anpassa sina skålar tomatillo och kyckling pozole precis som de vill. Nyckeln till det roliga är att erbjuda massor av garneringar att välja mellan.

Vet att om du inte hittar färskt tomatillos fungerar de konserverade bara dandy här.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Om du använder rå kyckling, lägg den i en kruka med 2 koppar vatten. Ta till en simma, täck och koka tills kycklingen kokas igenom, 15 till 20 minuter.
 2. Medan kycklingkocken, i en liten stekpanna över medelhög värme, rostar pepitas: Koka, rör om tills de börjar bruna och "pop" när de skämtar, ca 3 minuter. Överför den rostade pepitasen till en mortel eller medium skål. Lägg åt sidan för att kyla.
 3. Överför kycklingen till en tallrik för att svalna och kokar vätskan till en skål. När kycklingen är cool nog att hantera, slita den i strimlingar från benen.
 1. Medan kycklingen kyla, skalla och hugga löken. Återvänd grytan till ugnen och värm över medelvärme. Tillsätt oljan, löken och saltet. Koka, rör om ibland tills lökan är mjuk, 3 till 5 minuter.
 2. Medan löken lagar mat, avlägsnar du chiles (du kan också ta bort frön om du vill mildra värmen) och hugga dem. Skala och hugga vitlöket. Tillsätt vitlök och chili till löken.
 3. Skala och skölj tomatillorna. Grovhack dem och lägg dem till potten. Koka, rör om ofta, tills de mjuknar lite, ca 3 minuter.
 4. Lägg kycklingbuljongen och den reserverade kycklingkokningsvätskan (eller, om du använder redan kokt kyckling, använd 2 koppar vatten). Koka upp.
 5. Medan soppan kokar, grovhacka korianderna. Lägg det mesta i grytan (spara en handfull för garnering).
 6. Ta krukan av värmen. Lägg till epazot eller oregano, om det används. Använd en handhållen nedsänkningsblandare för att virka blandningen jämn. eller, arbeta i partier, virvla blandningen i en mixer tills den är jämn, och returnera allt till potten.
 7. Tillsätt kyckling och hominy och blanda till en simmer.
 8. Mala den kylda pepitasen i morteln med en pestle, eller pulsa dem i en kryddkvarn, kaffekvarn eller matberedare till finmalt. Rör dem i pozolen.

Servera pozolen hett, med vad som helst garnishes vädjar till dig. Låt alla lägga sina egna garneringar till smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 478
Totalt fett 23 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 967 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 6 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)