Middag mjölk rullar Recept

När du växte upp var middagsrullar en viktig del av de flesta måltider. Dessa rullar är mjuka, söta, traditionella middagsrullar som vanligtvis serveras i USA. De är en favoritrulle att servera tillsammans med kyckling eller rostbiffsmiddagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg i mjölk, varmt vatten, socker, jäst och salt i en stor skål. Rör om tills sockret och jästen är upplöst. Tillsätt det mjuka smöret och 2 koppar mjöl. Blanda väl. Lägg långsamt i kvarvarande mängd mjöl tills degen är formad och du kan inte blanda den med en sked. Du kan eller kanske inte använda hela mängden mjöl.
  2. Vrid degen ut på en mjölad yta. Knippa degen i ca 8 minuter, tillsätt mer mjöl genom matskedan, om det behövs. När degen är slät och inte längre klibbig, smörj en stor skål. Sätt degen i skålen och vrid sedan degen så att degens topp också är lätt smurt. Täck skålen med en ren kökshandduk eller vaxpapper och låt degen stiga upp i en varm, uttagsfri plats tills den fördubblas i storlek eller ca 1 timme.
  1. Kasta ner degen med handen. Vrid ut det på en lättmjölkad yta och knåd ut alla bubblorna i ca 5 minuter. Dela degen i 15 lika delar. Form varje del i en rund rulle. Förvärm ugnen till 375 grader F. Fett 2 bakplåtar. Ställ rullarna på bakplåtarna, täcka med ren kökshandduk eller vaxpapper och låt dem stiga till fördubblats i storlek eller i ungefär en halvtimme. Om du vill kan du slå det vita av ett stort ägg med en matsked vatten i en liten skål. Pensla äggvita på toppen av rullar efter att de har stigit för att ge dem en glänsande glans.
  2. Baka rullarna i ca 25 minuter eller tills de är guldbruna. Ta bort dem från ugnen och låt dem svalna på ett ställ. Rullarna kan frysas efter att de har kylts helt.

Bakningstips

Lär dig hur man gör flätade rullar med de här instruktionerna.

Lär dig hur man gör virvelvalsar med de här instruktionerna.

Förvara jäst i en lufttät behållare och i kylskåp. Värme, fukt och luft dödar jäst och förhindrar att bröddeget stiger.

Förvara mjöl ordentligt för att hålla det från att förstöra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 104
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 412 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)