Pork Roast med Apple Stuffing Recept

Savory apple stuffing rullas upp i mitten av en avbenad fläsk axelbröd. Fläskskålen är en mycket billig skära. Att ta bort benet , antingen av dig själv eller av din slaktare, ger en köttplatta som är lätt att smaka och långsamt steket. Jag brukar ta bort den hårda huden och lämnar ett tunt lager av fett på fläsken. Några kockar gillar att lämna den på. Det är upp till dig. Om du skulle vilja servera äpplefyllning som sidovägg, dubbelklumpar du ingredienserna och reserverar halva för att baka i en separat skål tillsammans med fläskspisen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 F. Lina en stor bakpanna med tung folie eller ha en stor, tung med ett lock redo att gå.

I en stor kruka, försiktigt sautera selleri och löklök i smör tills lök är genomskinligt. Lägg till och pressat vitlök ; koka ca 1 minut längre, rör om ofta. Tillsätt kycklingbuljong och äppeljuice. Koka upp. Avlägsna från värme. Rör om salvia och timjan . Tillsätt sedan fyllnadsblandning , släng försiktigt för att absorbera vätskan.

Låt vila svalna.

Placera den uttagna fläskkroppen på fett på en skärbräda. Strö rikligt med koshersalt och nymalt svartpeppar . Vrid grillen om och om igen, strö över dem med salt och peppar. Du kan behöva lägga till några nedskärningar så att den ligger öppen och platt.

Poke hål i köttet med en skarp kniv och sätt in vitlökskivor i fläskköttet .

Packa kyld fyllning ovanpå den öppna fläskspisen. Rul en sida till den andra, i längdriktningen, för att fästa fyllningen och säkra med köksgarn. Placera rostsömsidan ner i bakpannan eller nederländska ugnen. Häll kycklingbuljong och äppeljuice runt botten. Skydda med ett lager av tung folie och tätningskanter på kanten av kåpan eller locket med ett tätt passande lock.

Baka ca 2 timmar. Ta av folien och baka ytterligare 30 minuter tills huden är brunad. Centrum bör läsa minst 170 med a. Låt vila 15 minuter före skivning för att servera.

Obs! Några slaktare kommer att debonera fläskskålen utan extra kostnad, medan andra kommer att debitera ett högre pris. Det är lätt att debonera grillen själv på cirka 15 minuter. (Se steg-för-steg-instruktioner med foton .)

Föreslagna relaterade recept

Apple Cider Pork Loin Recept
Tranbär och Grand Marnier-glasat köttfärsfärsrecept
Crockpot Cranberry Dijon Pork Roast Recept
Vitlök Ginger Pork Roast Recept
Maple Mustard Pork tenderloin Recept
Pepparjelly Pork Roast
Rostat Pork Shoulder Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2661
Totalt fett 284 g
Mättat fett 42 g
Omättat fett 113 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 624 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)