Peppar Jelly Pork Roast: Sweet and Spicy

Den här metoden gör en smaklig och ömt fläskfilé med en kryddig söt finish. Det är ganska enkelt och kräver liten uppmärksamhet. Du kan ersätta apelsinmarmelad eller fröslös hallonjelly blandad med 1/4 tesked chipschippeppar eller cayennepeppar för pepparjelly. Om du inte bryr dig om kryddig mat, använd apelsinmarmelad, äpple eller aprikosgelé och utelämna chili peppar. Planera så att rosten är vid rumstemperatur innan du börjar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 475 F. Låt en bakpanna med nonstickfolie.
  2. Vispa ihop peppargelé, Worcestershire sås och senap. (Du kan smälta gelén lite i mikrovågsugnen i cirka 15 till 20 sekunder för att göra det lättare att kombinera.)
  3. Strö över undersidan av fläskfilén med lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar.
  4. Placera grillen i den färdiga panelen fett uppåt.
  5. Häll peppargelblandningen jämnt över toppen, lägg sedan på lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar.
  1. Bränn kanterna på folien upp till 1 tum runt fläskbrädet och krympa hörnen så att den håller sig på plats.
  2. Placera pannan i ugnen och steka i 45 minuter. Minska värmen till 375 F och stek och ytterligare 20 minuter. Stäng av ugnen, lämna steken inuti och låt den sitta i 30 minuter.
  3. Skiv in i 1-tums tjocka plattor för att servera.


Menyförslag

En fläskfilébräda ger en mysig vintermånad. Servera med rostade bröstspisar och potatis au gratin. Eller para den med rostade sötpotatis och persilja. Liksom potatismos? De går fantastiskt med fläsksteg. Lägg i Shredded Colby och Monterey Jack ost och vitlök för en ny ta en gammal favorit och servera med ångad broccoli. Konventionell visdom säger att fläskspannpar är bäst med ett torrt vitt vin. Prova chenin blanc, pinotgrigio, chardonnay eller sauvignon blanc. Några som en medelåldersröd med fläsklinnebröd, eftersom köttet är rikt. Cotes du Rhône är ett bra val om du är i det röda lägret. Till efterrätt, sätta på körsbär, jordgubbe eller blåbär ostkaka för att fortsätta det fruktiga temat.

Leftover Ideas

Om du inte har en folkmassa till middag, får du massor av fläsksteg kvar. Här är några idéer om hur man använder den.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 167
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 76 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)