Matlagning: Säkerhetstips, Kvantitetskarta och mer

Fyllning eller dressing - beroende på om det är kokt inuti din kalkon eller inte - är ett underbart sätt att ta ojämna bitar bröd och förvandla dem till en smaklig, aromatisk sidovägg för att servera med din Thanksgiving-middag. Med andra ord, ett annat fordon för sås.

Fyllning och dressing Matlagningstips

Oavsett om du ger det en snabb makeover med några hackade lök, selleri och några enkla kryddor, eller deluxe-behandling med tillsatta tärnade äpplen, russin eller till och med ostron. fyllning är i sin kärna bitar bröd.

Inte bara något bröd, tänka dig. För att göra fyllning måste ditt bröd vara föråldrat. Detta beror på att inaktivt bröd blir styvare när det torkar ut. Färskt bröd, eftersom det är mjukt, kommer att producera en fuktig fyllning, liknande i textur till kalkon-smakad pudding.

Lyckligtvis är ovalt bröd lätt att erhålla. Börja helt enkelt med färskt bröd och låt det sitta ute på disken över natten. Om du vill vara riktigt noggrann kan du låta brödet sitta över natten, klippa det i kuber och låt kuberna sitta ut för en andra natt.

Eller om du har bråttom kan du rosta tärningarna i en 275 F-ugn i ca 15 minuter. Målet är att torka ut det, inte nödvändigtvis bruna det. Även om du vill bruna den lite, stöt din ugn upp till cirka 300 F.

Fyllnadsberäkningsdiagram

Du kan referera till tabellen nedan för att bestämma hur mycket fyllning du behöver, både när det gäller portioner, liksom storleken på kalkonen (eller kycklingen) du vill göra saker.

De mindre kvantiteterna kommer att fungera för rostning av kycklingar . För kalkoner, koncentrera sig på de tre sista raderna av bordet.

Mängd fyllning Storlek på fågel Antal portioner
2 koppar 3 till 4 pund 2 till 3
3 koppar 5 till 6 pund 4 till 5
4 koppar 6 till 8 pund 6 till 7
6 koppar 8 till 10 pund 8 till 9
2 kvartar 10 till 12 pund 10 till 11
3 kvartar 12 till 15 pund 12 till 16
4 kvartar 15 till 20 pund 18 till 20

Fyllning och livsmedelssäkerhet

När du förbereder din fyllning i fågeln, ökar du risken för matförgiftning . Observera att detta inte betyder att det är betydligt farligare än att laga en kalkon utan fyllning. Bara att risken ökar.

Detta är av två skäl:

Därför måste du använda en snabbläs termometer för att mäta temperaturen i mitten av fyllningen.

Här är något du förmodligen inte skulle gissa från det faktum att det kallas fyllning: Du vill faktiskt inte stoppa fyllningen i fågelns hålrum.

Att packa fyllningen i fågeln för hårt kommer att skapa en risk för livsmedelssäkerhet , eftersom den tätare packade stoppningen tar längre tid att laga mat. Men det skapar också en kvalitetsfråga: i stället för att vara lätt och fluffigt, fylls det som är förpackat för hårt, har cementens konsistens.

Istället kasta fyllningen försiktigt när du blandar det och skar det löst i fåglens hålrum. En annan anledning att använda en lätt beröring är att fyllningen expanderar när den lagar mat när stärkelsen i brödet absorberar fjäderfäsa. Om den är förpackad för hårt kan kalkons kroppshålrum brista.

Se nedan för en idé om vad man ska göra med överflödig fyllning istället för att packa den in i fågeln.

Mer fyllningstips

En kort historia av fyllning

Fyllning har funnits länge: recepten finns från 4: e eller 5: e århundraden. Men övningen var sannolikt vanlig åtminstone så långt tillbaka som bronsåldern, när de tidigaste bevisen på hönans domesticering uppträder.

Faktum är att det skulle vara förvånande om friska kockar från förgångna dagar inte utnyttjade den tomma kroppshålan som en fjäderfäskada erbjuder. Om det finns en grundläggande kulinarisk princip som är gemensam för kulturer överallt, "fyller du något ihåg med något gott".

När det gäller Nordamerika är en av de viktigaste regionala variationerna typen av stärkelse (inte nödvändigtvis bröd) som användes.

I söder är cornbread fyllning normen. I New England inkluderade fyllning historiskt kastanjer och ostron . San Franciscans, överraskande, ser till surdegbröd för deras fyllning. I Pennsylvania tog rester av potatismos brödsplatsen .

Vad alla dessa tillvägagångssätt har gemensamt är att ta en grundläggande stärkelsekomponent och omvandla den genom att laga mat i fågeln. Sålunda producerar en fyllningsfat som är infunderad med smaker och aromer hos det rostade fjäderfäet.