Marias italienska köttbullar

Dessa autentiska italienska köttbullar är perfekta för din favoritspaghetti sås eller marinara och pasta. Forma och baka dessa välskämda köttbullar och låt dem smaka på såsen på spisen eller långsam spis.

Från Maria - "Detta är min italienska mammas recept på köttbullar. Alla älskar alltid dem och du kan anpassa smakämnena."

Köttbullarna är formade och sedan broiled, men de kan också bakas vid 350 F i ca 20-30 minuter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda alla ingredienser tillsammans. Lägg inte till allt vatten vid en gång. Blandningen ska vara fuktig men inte så att köttbullarna faller ihop.
  2. Forma köttbullar till önskad storlek och placera på en oljad rack i en pannkakspanna. Fukt dina händer med vatten när du arbetar för att hålla köttbullarna sticka. Alternativt, linja en stor bakpanna eller rimmad bakplåt med folie och placera ett trådkylskåp i pannan.
  1. Broil ca 4 inches från värmekällan i ca 5 till 7 minuter, eller tills toppen är snyggt brunade. Vrid köttbullarna över och krossa den andra sidan.
  2. När köttbullarna är browned på alla sidor, lägg dem till en medelstora kastrull med spagetti sås och simma i minst 20 minuter.
  3. Servera köttbullarna och såsen över varmkokt spaghetti, linguini eller en annan typ av pasta.

Delad av MARIALISA

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 232
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 248 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)