Mozzarella och Parmesanost Dip Recept

Denna mozzarella och parmesanost dip receptet är en som du vill lägga till din aptitretare repertoar. Ostarna blandas med majonnäs, gräddfil, torkad malet lök och oregano för att göra ett smakligt och ovanligt dopp. Det här är en bake, kyld dip för grönsaker, chips, pretzels, crackers, breadsticks och mer. Du kan till och med prova det på en bakad potatis eller dockade på kokta grönsaker som ångad broccoli och blomkål.

Använd färsk parmesanost i dina recept när det är möjligt, helst Parmigiano-Reggiano från Italien. Den bearbetade konserverade parmesanosten mäter inte riktigt upp. Och om du vill ta saker ett steg längre kan du skapa din egen majonnäs .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en middels skål kombineras 2 koppar av god kvalitet majonnäs eller hemlagad majonnäs, 1 kopp gräddfil , 1 kopp (4 uns) strimlad mozzarellaost , 2 matskedar riven av högkvalitativ parmesanost , 1 msk torkad malet lök, 1 tsk socker, dash vitlök salt , dash kryddat salt och 1/2 tesked krossad torkad oregano . Blanda noggrant. Täck och kyla i 2 timmar.
  2. Servera detta mozzarella-parmesanostdocka med chips, pretzels, crackers, råa grönsaker, breadsticks och till och med på en bakad potatis eller dockoped på kokta grönsaker som broccoli och blomkål.

Föreslagen läsning

Mer Ost Dip Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 138
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 141 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)