Liptauer Ost Spread Recept - Ungerska Korozott Juhturo

Liptauer är en mjuk, oripad ost gjord av fårmjölk som kommer från Lipto i vad som nu är Liptov i norra Slovakien. Ordet Liptauer har blivit synonymt med spridningen som det görs med.

Rumänska Brindza, eller en kombination av torr ostmassa eller bönder, stuga, ricotta eller gräddeost och gräddfil kan användas i stället för Liptauer. Om du inte kan hitta torsk ost, kanske du vill göra din egen bönderost från början.

Liptauer-ostspridningen äts vanligtvis som en aptitretare eller mellanmål med mörkt rågbröd , rädisor, hårdkokta ägg, gröna lök, grön paprika och öl. Ungar, tjecker, österrikare och några skandinaver hävdar alla att de är egna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Siktost i en medium skål. Slå i smör. Lägg till resterande ingredienser, kombinera noggrant. Justera kryddor. Kyl minst 2 timmar för smaker att gifta sig med. Ta bort från kylskåp 15 minuter före servering.
  2. Variationer: Capers och gräslök kan tillsättas och siktad kesost eller gräddost kan användas i stället för Liptauer, Brindza eller bönderost. Om du vill göra detta till en vegetarisk dip, lägg till 1/3 kopp gräddfil.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 179
Totalt fett 15 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 34 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)