Glutenfritt Nacho Ost Dip Recept

Detta ostiga, kryddiga glutenfria nachoostdip receptet är tjockt med amarant, till skillnad från många butiker som är förtjockade med gluten. Och det är kryddat med hemlagad glutenfri taco krydda. Servera varma med glutenfria tortillakvarnar för en bra halvtid eller när som helst mellanmål.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smör i en tung kastrull på medium låg värme. Vispa i amarantmjöl och rör om till en bubblig pastaform. Koka i två minuter var försiktig så att inte blandningen blir brun.
  2. Tillsätt mjölk eller mjölkfri substitut och vispa tills såsen är jämn och tjock. Ta bara till en långsam bubblande koka och ta bort från värme.
  3. Lägg till riven ostar, vitlökspulver, lökpulver, glutenfri taco kryddor och jalapenos. Rör tills osten smälter och såsen är jämn och krämig.
  1. Servera varma med glutenfria tortillaprodukter.

Tips: Gärna ersätta dina favoritostar i detta recept.

Självklart är det här inte ett receptfritt mejeriprodukter, men du kan minska mängden mejeri i det genom att ersätta mjölkfri mjölk. Jag använder konserverad organisk lätt kokosmjölk med goda resultat.

Om du kyler detta recept, återuppvärmes innan du serverar det. Du kan behöva lägga till en liten mängd mjölk eller mjölkersättning för att återställa detta dopp till en jämn konsistens.

Glutenfri Taco Seasoning Recept

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.