Allt du behöver veta om matlagning med vin

Odling och förstärkning av smaker medan accentuerar texturer är de främsta incitamenten för att lägga till vin till recept. När man bestämmer vilken typ av vin man ska laga med, kommer många kockar att hålla med om att din bästa satsning är att laga mat med ett vin som du skulle dricka. Kom ihåg att det bara är den alkohol som minskar under tillagningen, inte den dåliga kvaliteten eller oönskade smaken. Vin som betecknas som " matlagningsviner " tenderar att vara billiga, saltiga och innehåller ofta extra kryddor, örter och jämn konserveringsmedel.

Bottom line - de kommer göra lite för att förbättra ditt recept. Den goda nyheten är att du inte behöver spendera stora pengar på ett vin som du tänker laga med, spara det för det vin du planerar att servera och dricka med måltiden själv. Men om du skjuter för extremt billig (som under $ 5) kommer du sannolikt att bli besviken i både smak och det totala bidraget till ditt recept. Du kan lika bra överväga att gå med vin tillsatsen helt och hållet.

Användning av vin som kryddor

Tänk på att smaka på ett recept med vin i samma ljus som du skulle lägga till krydda. Smakerna tenderar att mjuka ju längre du lagar vinet i skålen och det rekommenderas att ett ungt, starkt rött vin får laga mat i minst 45 minuter.

En populär kulinarisk fråga är om du ska använda ett rött eller ett vitt vin. Svaret beror helt på vad du lagar mat. Reds tenderar att ge färg, klarhet och en tydligt torr egenskap för de livsmedel de smakar.

Vitviner är kända för att ge en sur kvalitet med lite puckerkraft. Använd röda för att smaka röda såser med rött kött. Till exempel, ett djärvt rött vin skulle vara perfekt för en köttbullar marinara eller stew stews med massor av tunga grönsaker. På baksidan är vita viner det perfekta tillskottet till gräddesåsar eller betoning av vita kött eller skaldjur.

Alkohol och matlagningsprocessen

I motsats till populär tro, kommer inte hela alkoholen att förångas från matlagningsprocessen och detta bör hållas i åtanke när man överväger ditt recept. Koncentrationen av kvarvarande alkohol som finns kvar i din maträtt beror på hur länge tiden är och hur det kokades. Till exempel, kokar en sås i 25 minuter tar bort betydligt mer alkohol än att bara baka en maträtt i 15 minuter.

En regel att komma ihåg

Framför allt bör matlagning med vin vara kul. Om du bara har börjat, håll det enkelt - prova ett ungt djärvt rött ( zinfandel , merlot , cabernet sauvignon ) i moster Bettys familjespaghetti såsrecept eller en glöd chardonnay i ditt krämiga alfredo kycklingrecept. Experiment med att använda viner i recept - det är inte raketvetenskap och skaka recept med ett stänk eller två vin kommer sannolikt att göra ditt favoritrecept så mycket bättre.