Mina Favorit Frukostskålar

Frukost, som de flesta av oss vet, är en fundamental måltid och kan göra eller bryta resten av din dag. Vissa människor gör det väldigt bra med en skål gröt på morgonen, speciellt om det förbättras med nötter, frön och en trevlig nötmjölk. Men för några av oss kan en högkarbid eller sugerig frukost leda till sockerbehov hela dagen, eller, beroende på vår konstitution, kan göra oss sömniga. Min man gör det bra med en näringsrik skål gröt eller hemlagad crunchy granola på morgonen; Samma frukost gör mig ibland trött.

Jag är bättre med en god frukost med lite protein och massor av grönsaker. Många andra kulturer börjar dagen med en god måltid. soppa, pho noodle skålar , gryta, bönorätter, olika inkarnationer av ris och andra korn, tillsammans med ägg, fisk, oliver, ostar och kött är vanliga livsmedel. Jag tränar mitt på morgonen, så jag brukar ha ett litet glas protein smoothie en timme före klassen; då kommer jag hem för att göra en bra god brunch för mig själv. Komponenterna varierar dag för dag, men här är några av mina favoriter:

Jag tar en skål, min favorit kärl för att äta. Jag har en samling av dem: djup och grund, färgstark och tyst, fabriks- och handgjord, något för varje humör och säsong. Bottenskiktet kan vara en kvarvarande sädeskål, som ett av de underbara recepten i En värld av sätt att laga mat med Quinoa men i mitt fall (jag sällan äter korn) är mer sannolikt att vara en av följande:

Strimlad Skillet Sweet Potato Homefries (jag lägger ofta till andra grönsaker som strimlad rutabaga eller squash eller sellerirot till dessa.

Delish!)

Kryddad ugn sötpotatis "pommes frites"

Blomkål Ris

Nästa kommer gröna:

Dessa kan vara lika enkla som spenat som förvirras av värmen i maten som sitter under och över dessa ömma gröna.

Savory Sauteed Kale är en stor och kan göras med nästan alla gröna du har till hands.

Samma gäller för gröna med sjalot, vitlök och buljongreduktion .

Jag älskar skivad avokado eller en duck av Zesty Guacamole med min frukost, en Kalifornien tradition som nyligen har tagit över nationen. Och låt oss inte glömma avokado toast (någon av toppings som föreslagits här skulle vara bra med eller utan toast, så de är bra för din frukost skål).

Slutligen, några glada fritt spannmål kycklingägg, lätt krypterad, stekt, hårdkokt eller min personliga favorit hur man pochar ett perfekt ägg . Andra alternativ är framsteg

Frittata med Pesto och Asparges

Mediterranean Fusion Frittata

eller proteinpackade Biff Herbes Frittata Med Rökt Lax .

Om du är vegan, en spridning av baljväxter, skivad organisk tofu eller tempeh kommer att runda ut din skål vackert.

Arbetstagare för vilken tiden är en premie kan göra denna frukost natten innan: rostade grönsaker eller kvarnkorn, hårda kokta ägg (eller veganprotein) och ångad eller grön grönsaker kan packas i förväg för en närande frukost.