Hjärtat Slow Cooker Chicken Chili Recept

Denna lätt långkokta kycklingchili är relativt lätt och kalorier jämfört med den klassiska biff- eller fläskchili. Boneless kycklingbröst och en mängd olika konserverade bönor gör chili super lätt och bekvämt. Om du föredrar att laga chili på spisen, se tipsen nedanför receptet.

Använd gärna benfria kycklingslår i receptet och använd de burkbönor du har till hands. Vi använde pinto bönor och stora norra bönor, men njurebönor, marinbönor, svarta bönor och cannellini bönor är alla utmärkta alternativ.

För tjockare chili, tillsätt några msk majsmjöl ca 30 minuter innan det är klart.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tär kycklingen eller skär den i remsor. Lägg kycklingbitarna i den långsamma kokaren tillsammans med lök, paprika, vitlök, dränerade och sköljda bönor, tomater och tomatsås, majs, chilipulver, kummin, oregano, salt, peppar och lövblad. Rör om att blanda ingredienser.
  2. Täck och koka högt i 1 timme, laga sedan på lågt i 3 till 4 timmar längre, eller tills kycklingen är kokt och ömt. Eller laga högt i 3 till 4 timmar.
  1. Ta bort lövbladet.
  2. Sked chili i skålar och garnera med gräddfil eller strimlad ost, tillsammans med hackad färsk koriander, om så önskas.
  3. Servera med cornbread, crackers eller crusty bröd.

tips

variationer

Du kanske också gillar

Vit Chili Med Kyckling Och Stora Norra Bönor
18 Hjärta Chili Recept för Crock Pot och Stovetop

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 668
Totalt fett 17 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 591 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 22 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)