Juicer och Smoothies för Cleansing, Detox och Post Workout Nutrition

Juicer och smoothies kan vara bra tillägg till vårt dagliga matintag. De ger koncentrerade doser av näringsämnen och kan hjälpa till att lugna inflammatoriska reaktioner i kroppen. Utövare av funktionell medicin växer i allt högre grad till näringsrika rätteprotokoll för att hjälpa sina patienter, och många av de drycker som listas här kan komplettera en helande diet.

Några saker att komma ihåg: Tyg alltid din juice eller smoothie. Varför? Masticating mat släpper matsmältningsenzymer som hjälper oss att assimilera näringsämnen. Detta är särskilt viktigt med tanke på epidemin i magen och matsmältningsorganen mot modern kultur, så ta det långsamt, njut av din drink och tugga den åtminstone en liten bit innan du sväljer. Din mage kommer att tacka dig.

Kom ihåg att juice och gröna drycker är mycket kylande. Att gå på en juice rensa på vintern kan vara ganska problematisk, eftersom den termiska naturen av juice och gröna smoothies är coolt och fuktigt. Att kylning, kan fuktighetsenergi landa i våra vävnader och göra oss kalla och ömma. Om du ska dricka råjuice när vädret är kallt, var noga med att lägga till en uppvärmning motgift: cayenne, pepparrot, gurkmeja, wasabi och ingefära arbeta underverk i juicer, medan kanel, ingefära, cayenne, stjärnanis, muskotnöt, kardemumma, kan låna en underbar varm kryddnot till smoothies.

Experiment och hitta vad som fungerar för dig. Våra kroppar svarar annorlunda med våra unika ritningar. Mot slutet av listan har vi ett antal mer kalori-täta smoothies gjorda med en bas av nötter och frön. Dessa anses vara mjölkbyte smoothies, och är bra efter träning eller till frukost.