Allt om Bay Leaves

Ett lövblad är ett doftande blad från ett laurelträd som används som ört . Bay löv kan användas färskt eller torkat; torkade vikar tenderar att ha en något starkare smak.

Identifiera Bay Leaf

Färska vikblad är en blank mörkgrön på sina toppar med en mattare, ljusare grön undersida. När de torkas ser de ungefär lika ut på båda sidor. Bay lämnar kommer från bay laurel växten. Bay laurel är en vintergröna buske eller växt som växer långsamt och i varma klimat.

Bay laurel växter kan odlas för prydnadsanvändning och bladen kan sedan torkas och användas i matlagning.

Matlagning med vikar

Bay blad kan användas i många typer av kök. Oftast kräver recept att torkade blad lämnar. Medan smakresultatet av färska och torkade bladblad inte är så annorlunda, är färska vikblad ofta mycket dyrare och håller inte så länge som torkade vik lämnar.

Baylöv äts inte i allmänhet men smäller ganska i en sås eller ingår i en brödvätska och tas sedan bort före servering. Ett lövblad ibland males i ett pulver och används nästan som ett krydda .

Förutom att simma dem i soppor och grytor är laurbladen bra för att fylla i en kycklinghålighet innan de rostas och de kan sättas till vätskan för att laga ris .

Bay Leaf Safety

Det finns en missuppfattning att fjärdslöv är giftiga, men fjällbladen som används för kulinariska ändamål är inte giftiga.

Det råkar vara ett par arter av lövblad som är giftiga, speciellt kirsebærlauré och bergsleirel, men dessa sorter säljs inte som örter.

Baylöv tas bort innan du serverar eftersom bladen har skarpa punkter och kan sticka dig i munnen om du biter på dem på fel sätt.

Lagring och köp av Bay Leaves

Färska vikblad kan förvaras i en förseglad dragkedja och förvaras i kylskåpet. De kan vara i en vecka eller två på så sätt. Torkade vikar kan lagras i ett kallt, torrt och mörkt kryddskåp i en förseglad behållare. Ett annat alternativ är att lagra de förseglade torrbladen i frysen. Detta hjälper bukbladet att behålla sin smak och blomskraft.

Bay lämnar kan köpas i de flesta större livsmedelsbutiker. Färska vikar kan vara svårare att hitta, men de är vanligtvis grupperade med de färska örterna i livsmedelsbutiken. Torkade laurbær löv kommer i en krydda burk och finns i krydda gången i din mataffär.

Medan fjälllöv inte ger överväldigande och distinkta smaker till någon maträtt, kan de betraktas som en "stödjande skådespelare", genom att de hjälper till att koka ut andra smaker och kryddor i vilken maträtt du än gör.