Traditionellt Ägg Kaffe Recept

Legenden har det, det här unika sättet att brygga kaffe kom på väg från Sverige till Amerika i slutet av 1800-talet. Det har blivit en lång tradition i lutherska kyrkliga sammankomster av skandinaviska amerikaner i Mellanvästern (det har kallats "Church Basement Coffee" för den stora mängd som vanligtvis gör). Innan du kokar kaffet läggs ett råägg till grunderna och skapar en potatisliknande blandning. Vissa döda äggkaféälskare använder också krossad äggskal, men det går bra att lämna det här.

Vetenskapen bakom att lägga ägget är att det klargör kaffet, så att grunderna enkelt kan separeras från vattnet. Äggvita hjälper till att extrahera bitterheten från grunderna (samtidigt som koffein ökar!). Resultatet är en lätt, klar brygga med absolut ingen bitterhet eller surhet och en sammetliknande konsistens som helt enkelt glider genom munnen.

Du kan använda en gryta eller kaffekanna för detta recept. Du kommer att märka efter några minuter att koka att grunderna kommer att klumpa ihop och flyta till toppen - den här åtgärden är varför kaffet har en så mild smak. Att tillsätta det kalla vattnet skapar en "fransk press" -effekt, vilket gör att massan av grunder sjunker till botten av kruken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta 9 koppar vatten till en snabb koka i en kastrull eller emalj kaffekanna.
  2. Samtidigt rör om malet kaffe, kvarvarande 1/4 kopp vatten och ägg i en liten skål eller mätkopp.
  3. När vatten kokar , häll försiktigt i ägg-kaffeblandningen , vrid ner värmen om det behövs för att förhindra att det kokar över. Koka i 3 minuter. (Du ser att kaffegrunderna gradvis kommer att bindas ihop i en enda massa som flyter på toppen av potten.)
  1. Ta omedelbart bort potten från värme och häll i 1 kopp kallt vatten. Låt kaffet sitta i 10 minuter; "klumpen" av grunderna kommer att lösa sig till botten av potten.
  2. Häll genom en finmaskad sil eller sil i koppar och servera. Kaffens smak växer starkare, utan att bli bitter, desto längre simmar det.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 8
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)