De 9 bästa tryckkokarna att köpa i 2018

Handla för de bästa tryckkokarna på marknaden, inklusive Instant Pot

Det har varit en återuppkomst i tryckkockarnas popularitet på senare tid och med goda skäl. Inte bara minskar de lagringstiderna, men de minskar också värmen som genereras i köket, speciellt med elektriska spisar som inte släpper ut så mycket ånga som spishällsmodeller.

Om du försöker bestämma mellan en elektrisk modell och en stovetopmodell finns det några saker att tänka på. Stovetop modeller är ganska grundläggande, och medan de får jobbet gjort är de inte lika fullt utrustade som sina elektriska motsvarigheter. De kräver mer övervakning för att säkerställa att du uppnår och behåller det korrekta trycket, men kan även användas som kastruller när locket är avstängt eller låst upp.

Elektriska tryckkokare har idag en rad funktioner som gör dem till ett måste-apparat. Från olika tryckinställningar till funktioner som fungerar som en långsam spis, och timers som gör det helt automatiskt en elektrisk spis är en allsidig apparat.

Dagens kokkärl har också flera säkerhetsfunktioner som gör olyckor osannolika. Låsen låses på plats så att de inte kan av misstag avlägsnas, och det finns backup tryckavlastningsventiler. Elektriska tryckkokare känner av temperatur och tryck och stänger av sig om det finns ett problem.

En sak att komma ihåg med någon tryckkokare är att tidpunkten börjar när spisen kommer till tryck. Du måste titta på din spishäll för att se när tryck uppnås, men elektriska spisar spårar tiden för dig.