Kurogoma glass (rostad svart sesamfryst efterrätt)

Tillsammans med grönt te , röda bönor och gingermakade glassar, är svart sesamglass ännu en populär smak av glass i japansk mat. Medan dessa smaker kan verka otraditionella per västerländsk kultur, är de ganska vanliga i japansk mat .

Sesamfrön har en lång historia i japansk mat och är särskilt populär som en ingrediens i salladsdressingar och såser. Ingången till sesamfrön, särskilt svart sesam, är inte förvånande som en efterrätt ingrediens.

Nuri goma, eller svart sesampasta, är en sötad pasta av svart sesam och honung. Det kan användas på samma sätt som sylt och smakar bra när det sprids på en skiva vanlig toast. Nuri goma kan också införlivas i olika bakverk, desserter eller livsmedel för att tillsätta jordnära, nutty och rostade smaker av sesam till någon maträtt. Det är lätt att köpa på japanska livsmedelsbutiker, men det kan också göras hemma. Ett recept på svart sesampasta finns här.

Receptet på denna glass baseras på en grundläggande vaniljglass som använder grädde, mjölk, socker och vanilj extrakt med tillsats av markerade rostade svarta sesamfrön. Tillägget av de malda svarta sesamfröerna till vaniljglassen gör att detta verkar nästan som en smaksatt glass med kakor och kräm eller chokladkaka. Det frivilliga tillsatsen av nuri goma kommer inte bara att förbättra de näringsrika och rostade sesamsmakarna till glassen, men det kommer också att ändra färgen på den svarta sesamglassen till en ljusgrå färg.

Observera, om du väljer att lägga till mer nuri goma (svart sesampasta) än vad som anges i receptet nedan för att förbättra den mörka färgen på glassen eller tillsätt mer sesam smak, tillsatt socker eller vid pasta, honung, tenderar att mildra glassen. Dessutom, om du ökar mängden markerade sesamfrön i receptet nedan kommer texturen att bli grittigare.

Några glass recept är gjorda med tillsats av äggulor som gör dem frusen vanilj, inte traditionell glass som är gjord av grädde och inkluderar inte användningen av äggulor. Denna svarta sesam glass är ett traditionellt glass recept, inte frusen vanilj.

Specialutrustning: Detta recept kräver användning av en glassmaskin.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda helmjölk och socker i en stor skål med en handblandare tills sockret är upplöst (ca 2 -3 minuter).
  2. Därefter lägger du till tung kräm, vanilj extrakt, svart sesam pasta (nuri goma) och rostade och fint groung svart sesamfrön. Blanda i 1 till 2 minuter tills den är helt införd. Häll blandningen i skålen på din glassmaskin och låt den virka runt 25 eller per din glassmaskinens instruktioner.
  1. Överför glassen, som blir lite mjuk, till en frysbar säker tätbar behållare och frigör i ungefär två timmar tills glassen är fast.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 179
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 37 mg
Natrium 24 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)