Hur man lagar gaffel tenderar oxtails

Tekniker för matlagning med denna okonventionella köttskärning

I dagar gammal kom oxtails från oxar, men idag är de helt enkelt svansarna av nötkreatur eller kalvkött av båda könen. Äta oxtails går tillbaka så långt som konsumtionen av nötkött när allt djur användes och ingen del gick till spill. Svansen gjorde en underbart stark soppa som sträckte en liten mängd kött med tillägg av någon mängd grönsaker. Oxtail soppa har blivit en komfortmat för många, det är inte konstigt så många människor undrar varma att laga Oxtail .

Kockar runt om i världen har länge använt oxtails med variationer på ett tema. Idag återuppskattar kockarna oxtails till den äldre mecenternas nostalgiska glädje och undrar den yngre folkmassan som anser det vara ett exotiskt kött. På grund av svans smink behöver den dock kokas på vissa sätt för bästa resultat.

Köpa Oxtail

Oxtails brukade betraktas som ett "bortkastat" kött, ofta fritt för att fråga eller närma sig det, det är nu en av de högre prissänkningarna av kött och når flera dollar per kilo. Du kan också behöva lägga en beställning före tid - tillgängligheten beror på utbud och efterfrågan i ditt område. Det finns trots allt bara en svans per ko. (Om du har svårt att hitta oxtappar i ditt land, kan du ersätta köttfärs eller nötkött, kort revben, skaft eller andra olika soppben, men förvänta dig inte lika bra smak.)

Oxtail säljs i sektioner, och eftersom oxstjärt är en svans, är den tjock i ena änden och tunn på den andra, så får du några stycken som är köttigare än andra.

Med oxstjärtan som huvudsakligen är ben, brosk och bindväv, har det mycket lite kött. Det är därför det dra nytta av långsam matlagning i den fuktiga värmen.

Göra lager

Eftersom de är väldigt skonsam med lite kött, är oxtails idealiska för att göra lager och råkar göra den mest smakrika köttstocken. För det mesta kommer den starka nötköttsmaken från ben och margen, men köttet är också mycket gott.

Det gjorda lagret kommer att vara tjockt och gelatinöst på grund av frigöring av kollagen. Detta lager utgör grunden för oxssoppa-som innehåller kött, grönsaker, korn, örter och ofta sherry eller Madeira - liksom rika, stekta stews .

braising

Även om oxtails används för mycket mer än soppa eller gryta nuförtiden är lång, långsam brödning i en vätska den föredragna metoden att härleda ett ömt resultat samtidigt som man drar maximalt smak från det som är mycket litet kött. Långsam matlagning gör benet och brosket till en gelatin som är rik på smak och gör en läckra sås. När du sätter på oxstjärt, planera på en lång tillagningstid. Oxtails fungerar särskilt bra i långsamma kokar och tryckkokare .