Corned Beef and Spinach Strata

Detta är en utmärkt brunch eller frukost gryta som lätt gjordes natten innan. Smäll bara in den i ugnen på morgonen, skiv lite färskt tomater och lite frukt att följa med grytan, häll juice och kaffe, och frukost eller brunch serveras.

Detta är också ett utmärkt sätt att använda kvarvarande corned beef. Det kan göras med kokad skivad skinka också.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm smör över medium låg värme; sauté lök tills anbud. Rör i 1/2 tesked salt och 1/4 tesked peppar, tillsammans med spenat, corned beef och en nypa muskatnöt. Rör om att blanda grundligt. Avsätta.

Skär bröd i 1-tums kuber. Stänk drygt en tredjedel av brödkubarna över botten av en 9-by-13-by-2-tums bakpanna eller 3-tarts grundgryta. Stänk drygt en tredjedel av spenatblandningen över brödkubarna, och strö sedan omkring en tredjedel av osten över spenatblandningen.

Upprepa lagren 2 flera gånger.

I en skål, vispa mjölken, ägg och senap, tillsammans med resterande 1/2 tsk salt och 1/4 tesked peppar. Häll över grytan. Klättra toppen överallt för att sänka brödet. Skydda med folie och kyl i minst 8 timmar eller upp till 24 timmar.

Ta bort straten från kylskåpet och låt stå vid rumstemperatur i 25 minuter.

Värm ugnen till 350 F.

Baka lagret, avtäckt, i 45 till 55 minuter, tills det är guldbrunt och kokt genom. Låt stå 5 minuter före servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 418
Totalt fett 31 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 195 mg
Natrium 871 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)