Bakade bönor med korv

Bakade bönor och korv är naturliga partners. Du kan göra denna bakade bönor med korvrecept så mild eller så kryddig som du vill, beroende på de kryddor du använder och typen av korv.

Jag gillar att servera detta recept på en kall vinternatt, med sladd eller regn som slår på fönstren. Det finns inget mysigare än att sitta ner till en het middag när vädret är dåligt ute. Detta recept är perfekt för dem som älskar hjärtliga livsmedel.

Om du gillar att maten ska vara mer på den milda sidan, släpp ut jalapeño peppar och lägg till mer ketchup. Om du gillar kryddig mat, lägg till en annan jalapeño eller kanske en annan typ av peppar och öka senap. Jag hittade nyligen en fantastisk ny senap gjord med eldstekt vitlök som helt enkelt är spektakulär i detta recept.

Detta recept är också ganska billigt, en välsignelse till budgeten under de kalla vintermånaderna. Servera med en skarp grön sallad och några middagrullar, antingen hemlagad eller frusen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Smält smöret i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. sauté och rör om till anbud, ca 5 minuter. Lägg till jalapeno peppar, om du använder, och grön paprika; koka ytterligare 3-4 minuter.

Tillsätt korv till stekpannan och koka tills det är något brunat, vrid korven ibland så att de lagar jämnt.

Tillsätt bakade bönor, tomater, ketchup och senap till stekpannan och koka.

Minska värmen till låg så maten simmerar och kokar, avtäckas, omrörs ofta tills den är något tjockare, ca 15-20 minuter. Servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 884
Totalt fett 29 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 1 061 mg
kolhydrater 116 g
Kostfiber 31 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)