Hur man gör perfekt gravy varje gång

Fixa Common Gravy Problem för Perfect Gravy

Perfekt hemlagad sås är knepig att göra, men det är alltid värt ansträngningen. Oavsett om du lagar mat för semestern, en fest eller bara för familjen, kan du imponera på dina vänner och släktingar med dessa enkla tips för att fixa vanliga gravyproblem.

Felsökning och åtgärda gravyproblem

Tyvärr finns det många sätt att såsen kan gå fel. Lyckligtvis finns det dock snabba lösningar för vanliga problem.

Ännu bättre, det slutliga resultatet blir fantastiskt, och ingen kommer någonsin att veta att du stött på problem i köket.

The Gravy är klumpig: Här är ett knep som får dig att fråga "varför tänkte jag inte på det ?!" Häll bara din klumpiga sås till en mixer och ge den en whir i mer än trettio till sextio sekunder. Blanda inte ihop (såsen ska inte vara för tunn). Häll sedan enkelt din släta, klumpfria sås tillbaka i grytan för att värma den igen.

The Gravy Is To Salty: Du skulle tro att att lägga för mycket salt till sås skulle vara ett unfixable problem, men faktiskt finns det en enkel fix. Bara tillsätt en nypa brunt socker , och ditt saltproblem kommer att försvinna.

Kycklingen har för lite smak: Beroende på typ och skär av köttet du har kokat kan det vara svårt att få tillräckligt med dropp för en perfekt sås. Här är två sätt att hantera det här problemet:

Kycklingen är för tunn: En perfekt sås är betydligt tjockare än vatten eller mjölk (även om den fortfarande är tunn nog att hälla lätt). Det finns flera knep för att förtjocka sås, men var försiktig så att du inte överdriver den, eller din sås skulle kunna sluta med samma konsistens som tandkräm!

Kycklingen smakar bra men ser inte bra ut: Det finns flera sätt för såsen att se mindre än perfekt även om dess smak inte kan slås. Här är några lösningar på vanliga problem.