Ett enkelt recept för hjärtlig fågelstew

Om det är kallt ute och du vill ha något varmt och fylligt, prova det här receptet på hemlagad fårkött. Denna härliga maträtt är fylld med protein, grönsaker och smak.

Har du inte fågelkött för tillfället? Förtvivlan inte. Fågel är helt enkelt äldre lamm - bokstavligen. Köttet av fårkött, hogget och lamm kommer alla från får i olika livssteg. Lamm är barnfår. Hogget är köttet av äldre men underåriga får, och fårkött är köttet av vuxna får.

Fågel är inte lika populär för kött i USA som lamm, så du är mer benägna att hitta lamm än åldrat fårkött. Med tanke på detta, om fårkött är svårt att komma i ditt område, kan du istället ersätta lamm till fårkött. Bara vet att lammkött tenderar att vara dyrare.

Även om fårkött inte är nästan lika vanligt för kött som nötkött eller kyckling är i USA, har det följande. Fågelgryta är en del av Navajo Nationens traditionella kök, till exempel. Får kött är också vanligtvis ätit av britterna, grekerna, nigerianerna, sydasiaterna, newzeeländarna och iranierna. Du finner att fårkött och lamm är älskade i ett antal invandrargemenskaper i Amerika.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stänk fårkött eller lamm generöst med salt och peppar, sedan damm med mjöl.
  2. Värmeolja i en tung holländsk ugnskanna som är tillräckligt stor för att hålla alla ingredienser. Snabbt bruna fårköttet i ett enda lager, var försiktig så att du inte mängder köttet. (Det kan hända att du måste göra detta i partier.) Lägg till kycklinglager, selleri, sötlök och ketchup . Rör för att kombinera.
  3. Koka långsamt, minska värmen, täck och simma i ungefär en timme.
  1. Efter att fårköttet har lagrats i en timme, lägg till gröna bönor, potatis, höns och morötter till köttet i grytan. Rör för att kombinera. Återgå till en långsam koka och simma tills grönsaker är milda, cirka 30 minuter. Smak och tillsätt ytterligare salt och peppar, om det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 402
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 952 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 6 g
Protein 30 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)