Läckra kinesiska svamp recept

Svampar är en mycket vanlig vegetabilisk mat i kinesisk matlagning. Det finns många olika typer av svampar som du kan använda som torkad shiitake svamp , trä öron, kastanjebröd, ostron svamp, kung ostron svamp och mycket mer. Kineser använder olika typer av svampar för att göra soppor och stekpärlor och de till och med friterar dem.

Populära svamp recept

Kokad Ris Med Bok Choy Och Gammon

Använd gammon istället för kinesisk skinka i detta recept, eftersom det inte är så lätt att få tag på kinesisk skinka men du kan alltid använda rökt gammon som ersättare.

Du kan använda vit svamp, kastanjebröd, buna shimeji svamp. Använd inte torkad shiitake-svamp i denna maträtt, eftersom torkade shiitake-svampar har en mycket distinkt smak och kan överdriva andra ingredienser i denna maträtt.

Ångad ägg med skaldjur recept

Denna snabba och enkla äggrätt använder torkade shiitake-svampar för en av ingredienserna. Shiitake-svampen ger denna maträtt en jordig arom och lite extra smak.

Mu Shu fläsk

Den berömda norra kinesiska maträtten, med ett urval av kinesiska grönsaker inklusive kinesiska svampar, molnöron och liljeknoppar. Denna maträtt representerar en skogsmark i Kina.

Räkor med kinesiska gröna

En lätt röra-stekpanna. Om du använder torkade shiitake svampar, var god och ersätt kycklingbuljongen i receptet med samma mängd (spänd) vätska från att blöta svampen.

Shu Mai Dumplings

(燒賣) Shu Mai dumplings fyllda med kinesiska svampar, färsk ingefära, gröna lök och kinesiska kryddor.

En perfekt maträtt för att behandla dina vänner och familj!

Sojasås Kyckling Med Shiitake Svamp

Detta är en hjärmuppvärmning och utsökt hemlagningsfat för kall vinternatt. I många delar av världen är kinesiska svarta svampar mer känt som Shiitake-svampar. I det här receptet är marinerade kycklingslår browned och sedan simmade med lök i konserverad marinaden.

Ångad kantonesisk kyckling

Kinesiska svampar lägger till sin egen speciella smak för detta lätta recept. Kinesisk shiitake-svamp ger denna maträtt en läcker jordgubb.

Kinesisk rostfryst nötkött med ostsås

Tunna skivor biffstek marineras och avslutas sedan med kinesiska svamp och snö ärter i en speciell sås i detta recept. Östersås ökar smak av nötköttet och ger denna maträtt extra smak.

Rörsteg Svamp i Östersås

När du använder torkad shiitake-svamp för att förbereda kinesisk mat, bör du alltid hålla den ansträngda vätskan från att blöta den kinesiska svampen och använda den i maträtten du lagar mat. Vätskan från att blöta den kinesiska svampen ger skålen extra smak.

Rörstegfiskar

Det är starkt rekommenderat att du använder någon form av fastfiskad fisk som håller sin form under stekning. Kinesiska svampar lägger till en jordisk smak för detta recept.

Buddhas glädje

En förenklad version av denna populära vegetariska maträtt serverades traditionellt på den första dagen av kinesiskt nyår eller bankett.

Braised Tofu

Här är ett bra sätt att njuta av en kinesisk matlagning. I detta recept medium eller mjukt tofu och grönsaker är braised i en enkel, smaklig blandning av sojasås, lager och socker med ett stänk av asiatisk sesamolja tillsatt i slutet.

Redigerad av Liv Wan