Kinesiska fyllda paprika med fläsk

Receptet kräver att paprikorna skärs i hälften, men om du gillar dig kan du också lämna dem hela och fylla med ca 3/4 kopp av fläskblandningen (blanchera pepprarna först som krävt i receptet).

Vad du behöver

Hur man gör det

1. I en medium skål, kombinera marken fläsk med sojasås, risvin eller torr sherry, svartpeppar och majsstärkelse, använd dina fingrar för att blanda den och tillsätt majsstärkelsen senast. Marinera marken fläsk i 15 minuter.

2. Medan fläsken marinerar, bereda de övriga ingredienserna: Blanchera paprika i kokande vatten i 5 minuter, eller tills de är milda men fasta. Avlägsna med en slitssked och dränera i en kolv.

Kombinera kycklingbuljongen, brunbönsås, risättika och socker i en liten skål. Avsätta. Skaka skalot, vitlök och grönlök.

3. Värm en stekpanna över medelvärme och tillsätt 2 tsk olja. Tillsätt shallots och vitlök. Vrid värmen upp till medelhög och koka, rör om i ca 2 minuter tills skaloten börjar mjukna.

4. Vrid värmen ner till medium och tillsätt marken fläsk. Koka fläsken, rör om och bryt den i bitar tills den förlorar sin rosahet (ca 3 minuter).

5. Rör om blandningen med brunbönsås och lägg den i stekpannan. Fortsätt tillagning i ytterligare 3 minuter tills vätskan är nästan indunstad. Avlägsna från värmen och rör i sesamoljan.

6. Sked en del av blandningen (ca 6 matskedar) på var och en av paprikahalvorna och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 256
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 238 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)