Val av tonfisk och lagring

Frys färsk tonfisk i ett vattenbad

Val av tonfisk och lagring

Tonfiskens kött kan sträcka sig från mycket ljusrosa (nästan vit) till djuprött brun, beroende på sorten. Prime rå tuna biffar ser väldigt mycket ut som rå nötkött, helt ner till den djupa röda färgen på köttet. Tonfiskbiffen kan ha ett mörkare brunt område, vilket är ätbart men har en mycket starkare smak. Ibland är detta redan trimmat bort av fiskare. Färsk tonfisk säljs vanligen redan, eftersom huden är extremt hård.Vid val av färsk tonfisk, undvik alla med torra eller bruna fläckar (annat än det naturligt mörkare bruna området). Det bör inte finnas regnbågens glans på fisken, och det bör lukta friskt. Fiskhandlaren håller vanligtvis tonfisken i en stor filé, som ser väldigt ut som en nötkreatur och kommer att skära av vad du behöver.

Färsk tonfisk säsongen går från sen vår till tidigt fall, men frysta biffar är tillgängliga året runt.

Om du har alternativet, hoppa över de tinade frysta filéerna och köp tonfiskfiléen frusen. På så sätt vet du att det blir det fräschaste eftersom du kontrollerar när du ska tina den. Var noga med att lagra den i den kallaste delen av din frys tills du är redo att tina den.

Få det råa tonfiskhuset från marknaden och till ditt kylskåp så snart som möjligt. Håll tonfisken kyld tills du är redo att använda den. Det är bäst att använda färsk tonfisk på inköpsdagen.

Om du behöver lagra det, klistra det torrt, linda säkert i plastfolie eller folie och förvara i den kallaste delen av ditt kylskåp (optimal temperatur på 31 grader F.).

Om ditt kylskåp inte är så kallt, sätt den inslagna fisken på en isbädd eller i en plastpåse fylld med is. Använd inom 24 timmar.

Om du vet att tonfisken är fräsch och inte tidigare frusen, var god vänd och frys den. Men om du köper färsk tonfisk i en mataffär kan du nästan satsa på att det tidigare har frysts, vilket är bäst att använda det omedelbart.För att frysa färsk tonfisk, förbered en lösning av 1 msk askorbinsyrakristaller till 1 liter vatten eller 1/4 kopp salt löst i 1 liter vatten. Doppa fisken i lösningen för att fastna den. Försegla i plastfolie och sedan i en zip-top väska.

Bättre än, frys det i ett isblock genom att sätta i en zip-top påse och täcka med vatten. Kram ut hela luften och täta påsen. Frys upp till tre månader.

Tina fryst tonfisk långsamt i kylskåpet. Om den är i en förseglad dragkedja, kan den tinas snabbare genom att placera den förseglade förpackningen i en diskbänk eller en pott med kallt vatten. Mikrovågsintagning rekommenderas inte.

Kokad fisk håller tre till fyra dagar i kylskåpet. Efterrätt kokta tonfisk är utmärkt som sallad topper. Uppvärmning rekommenderas inte, om du inte hugger och lägger försiktigt i slutet av en krämsås tills den bara värms upp. Servera över ris eller pasta.

Hela bitar rökt tonfisk kommer att vara upp till tio dagar i kylskåpet. Var noga med att den alltid hålls tätt omslagen. Rökta tonfiskbitar kan lindas och frysta upp till två månader, men var medveten om att det kan uppstå en viss förlust av textur när de tinas.

Tonfisk på burk

Du kommer att ha många sorter och kvaliteter av konserverad tonfisk att välja ut. Ditt val kommer att bero på din smak och det specifika receptet som används.

Solid eller fancy pack kommer att innehålla stora bitar tonfisk och är vanligtvis albacore. Endast albacore tonfisk får märkas och säljas som vit tonfisk. Många kommer att betala det högre priset för vit tonfisk eftersom den har en mildare smak och ljusare färg. Faktum är det väldigt mycket som konserverad chunk kyckling och kan ersättas med konserverad kyckling i många recept.

Chunk tonfisk har mindre bitar. Flakad tonfisk är ganska sönderdelad och bäst används för sallader där tonfisken är mashed och blandad ändå.

Konserverad tonfisk packas vanligtvis i vatten eller olja, med den oljepackade som är mer smaklig och fuktig. Den senaste kommersiella innovationen är tonfisk packad i vakuumpåsar utan tillsats av olja eller vatten.

Oöppnad konserverad tonfisk kan lagras i ett kallt skåp upp till 1 år. Placera kvarvarande konserverad tonfisk i en sluten behållare i kylskåpet och använd den med fyra dagar.

Tonfisk sallad med dressing kan kylas upp till tre dagar. Köttfärsfat som grytor kan frysas upp till 2 månader.

Mer om Tonfisk och Tonfisk Recept:

Tonfiskberedningstips
Tonfiskvaror
• Val av tonfisk och lagring
Finns det delfin i konserverad tonfisk? FAQ
• Tonfisk Recept

kokböcker