Buddhas Delight Vegetarian Stir-Fry

Denna vegetariska maträtt serveras traditionellt på nyårsdagen. För extra smak kan vegetariskt lager användas istället för svampvätska i svamp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I separata skålar suger du svampen, torkade liljeknoppar och torkade bönorskor i varmt vatten i 20 till 30 minuter för att mjukna. Kram ut eventuell överskottsvätska. Reservera svampvätskan, torka om det behövs för att avlägsna grus. Ta bort stammarna och klippa svamptopparna i hälften om så önskas.
  2. Skär bambuskotten. Skala och finhacka vattenkastanjerna. Skal morötterna, halva och skära längs i smala remsor. Skaka Napa-kålen. Sträng snö ärtor och skär i hälften. Töm ginkoötterna. Krossa ingefära.
  1. Kombinera den reserverade svampvätskan eller vegetariskt lager med det kinesiska risvinet eller sherry, mörk sojasås, socker och sesamolja. Avsätta.
  2. Värm wok över medelhög till hög värme. Tillsätt 2 matskedar olja till den uppvärmda woken .
  3. När oljan är varm tillsätt morötterna. Rörsteg i 1 minut och tillsätt torkade svampar och liljeknoppar. Rörsteg i 1 minut och lägg till vattenkastanjer, bambuskott, snö ärter och ingefära. Rör om den strimlade kålen och gingkomuttrarna. Lägg till bönens ostmassa .
  4. Tillsätt såsingredienserna och koka. Skydda ner värmen och låt grönsakerna simma i 5 minuter. Smak och tillsätt salt eller andra kryddor som önskat. Servera varmt.