Yukon Gold Potato Matlagningstips och tips

Fettfri guldfries och mer guldpotatis tips

Yukon Gold Potato Matlagningstips och tips

Strukturen av Yukon Gold potatis faller i mitten mellan Idaho potatis och röda potatisar. Dess något lägre stärkelseinnehåll än Idaho eller russet ger den en kombination av mjuk och vaxartade texturer. Detta gör det till en all-purpose potatis bra för nästan alla matlagningsprocesser, så gärna experimentera med guld i något recept som kräver traditionella vita potatisar.Vissa potatis blir gråaktiga under vissa matlagningsförhållanden. Yukon Gold motstår grå och i själva verket blir det ofta en jämnare färg när den kokas i högt PH (hårt) vatten.

Var medveten om att tillsatsen av syra till matlagningsvätskan kommer att göra att guldpotatis köttet blek något, precis som syra tillsatt till vita potatisar medan matlagningen lyser den vita färgen.

Guldpotatis är bra för dem som älskar potatis men vill eller behöver undvika smör eller margarin. De har en naturlig smörig smak inbyggd. Du hittar också att de kräver mindre kryddor än vita potatisar.

Fettfri Guldfries

Förvärm ugnen till 450 grader F. Linja en gelépanna med non-stick folie och spraya med vegetabilisk olja. Skrubb potatis. Parboil potatis och skär i frites. Torka med pappershanddukar. Piska äggvita till en ljus skum. Vik försiktigt in kryddor av ditt val, till exempel vitlökspulver, lökpulver, cayenne etc. Dipfries till kryddade, piskade äggvitorer, skaka av överskott och sprida jämnt i ett lager på kakfacket.

Baka på 450 grader F. i ca 30 minuter tills lättgyllt, flipping frites halvvägs genom tillagningstid. Stänk lätt med salt, cayennepeppar eller en av de nya pulveriserade bouillongerna. Servera varmt.