Hur man väljer och förbereder fläskkotletter

Grillad rätt, fläskkotletter är en bra köttbit.

Innan du kommer in i några bra fläskhack recept och hur man lagar den perfekta fläskkoteletten är det viktigt att veta att det finns ett antal stycken märkta "fläskkotletter" . Oavsett om det är ben-eller benfritt, länd- eller revbenskurvor, är den viktigaste faktorn att tänka på när du grillar en fläskkotlett dess tjocklek.

Tunnklippta kotletter (under 3/4 tum tjocklek) måste hanteras annorlunda än tjocka grisar (allt över 3/4 tum tjocklek).

Tunna kotletter torkar ut snabbare så att de måste kokas varmare, medan tjockare kotletter behöver tid för att bli kokta genom mitten utan att torka ut ytan och behöva kokas långsammare. Det kan låta bakåt, men det fungerar. Innan vi får grilla fläskkoteletter, låt oss dock se till att vi maximerar sin fuktighet, ömhet och smak.

saltning

Brining är ett bra sätt att lägga till fukt på något kött och är särskilt fördelaktigt med fläsk (se Brining Pork) . Den verkliga fördelen kommer dock att vara med tjockare köttstycken. Vid grillning av tjocka kotletter kommer en bra saltlösning säkert att hjälpa till.

En saltlösning är en saltvattenblandning (ca 1 matskedsbordsalt och 1 matsked socker till 1 kopp vatten) som köttet suger in för att lägga till fukt. Bränna tjocka fläskkotletter ska ta 2 till 4 timmar. Kom ihåg att skölja skikten noggrant efter brining för att avlägsna överskott av salt.

Marinad

För tunnare kotletter är en bra marinad det bästa sättet att gå (se marinerande fläsk ).

Marinader kan inte sjunka i kött som en saltlake, men de lägger till ett skyddande skikt till koteletterna medan de sprutar in massor av smak. Ett bra exempel på en grundläggande marinaden är en italiensk dressing av god kvalitet. Den innehåller olja, ättika och vatten samt örter och kryddor. Tunna kotletter kan vara tillräckligt marinerade på så lite som 30 minuter.

Marinaden kommer att tenderera köttet och skydda det från grillens intensiva värme.

Torrgummi

Du kan alltid hoppa över saltlederna och marinaderna och helt enkelt krydda ytan av dina fläskkotletter med örter och kryddor (eller helt enkelt salt och peppar). Detta kommer inte att lägga till fukt eller hjälpa till att tenderera kotletterna, men det kommer att lägga till många smaker. Denna metod rekommenderas endast om du ska grilla dina kotletter till medium eller lägre doneness. Overcooking kommer att lämna dig med en chop som är för torr och hård. Prova Pork Chops med Indian Spice Rub som ett bra exempel.

Kombinera beredningsmetoder

Brines innehåller salt, så inget annat du gör till hackan bör ha salt i den. Du kan saltlake och torra gnidning, men se till att du väljer en gnidning utan salt. Brining och marinering i kombination rekommenderas inte eftersom processerna motverkar varandra. På samma sätt, om du marinerar, lägger du redan på gnidan , du lägger bara på den med marinaden.

Grillar Thin Pork Chops

Tunna kotletter ska grillas varmt och snabbt. Steg inte bort från grillen eftersom tunnare fläskkotlar kommer att laga mat mycket snabbt. Tricket är att grilla dem som om du skulle ha en biff - över en intensiv värme, vända så lite som möjligt.

Förvärm din grill så varmt en temperatur som den ska gå. Placera kotlet på grillen och stäng locket i 1 minut. Öppna locket och vrid koteletterna 45 grader utan att bläddra. Stäng locket ytterligare en minut. Vänd koteletterna över och stäng locket igen. Efter en minut, rotera kotlet 45 grader och avsluta dem. Med en ultra het grill och tunna kotletter bör du vara redo att äta på 4 till 5 minuter.

Grilla Tjocka Pork Chops

Tjocka kotletter behöver en långsammare värme för att få dem tillagas utan att torka ut dem. Vad du vill göra är emellertid såret ytan för att få dem att laga mat. Förvärm grillen så hög som den ska gå (om du använder kol , bygg elden varmare på ena sidan för att searing och lämna en kallare sida för att avsluta dem). Sätt koteletterna på grillen och stäng locket. Efter en minut, öppna grillen och vänd koteletterna.

Stäng locket i en minut. Sänk sedan värmen till medium (eller flytta koteletterna till svalare sidan av din kolgrill). Vrid koteletterna för att få dina korsluckor och låt dem laga mat i ca 3 minuter med locket nedåt. Vänd sedan koteletterna och fortsätt matlagning i ca 4 minuter. Det är bäst att vrida din grill ner till sin lägsta inställning (eller stäng avluftarna på din kolgrill). Låt fläskkoteletterna fortsätta att laga till centrum når 145 grader F (65 grader C).

Vila dina fläskkotletter

När kakorna är lagade så sätt du gillar dem, få dem av gallret. Placera på en varm tallrik och täcka med aluminiumfolie i 5 till 10 minuter för att låta dem vila. Denna återhämtningsperiod låter köttet lossna och juicerna flödar genom fläskkoteletten. Det här är verkligen den viktigaste delen av hela processen.