Texas Grillgrunder

Ta reda på hur du kastar din egen Texas grill

Strax efter slutet av inbördeskriget gick boskapsrancher i USA till företag. Gigantiska besättningar kördes hundratals mil från sommar till vintermatningsplats. Hundratals cowboys var anställda för att ta hand om alla dessa kor och kunde vara ute på spåret i månader. För att hålla sig matade tog de med sig en kock och en chuckvagn. Chuckvagnen har blivit en permanent fixtur av den amerikanska västern.

Dessa mobila köksskåp var tvungna att bära nästan allt för att sätta ihop måltider för dussintals hårt arbetande män, ibland i veckor i slutet utan återuppbyggnad. Tyvärr var det inte så bra. Köttet var knappt eftersom cowboysna inte kunde röra korna och färska ingredienser var få och långt mellan.

Lyckligtvis för oss och för Texas var det ett stort behov av invandrare under de tidiga dagarna. Sam Houston uppmuntrade människor från Europa att komma till Texas och hjälpa till att göra det till en stat. Många av dessa invandrare var tyska, och många bland dem var slaktare. Förr i tiden har en slaktare inte bara klippt kött, han gjorde korv och han gjorde sin del av matlagningen. Med den stora utbudet av nötkött i Texas började tyska slaktare göra korv och de räknade också hemligheten för att göra en tuff och nästan värdelös brisket till en öm och smakfull måltid. Naturligtvis hittade brisket inte sin väg till en rökare i många år.

Tidig Texans kokta brisket i holländska ugnar.

Idag har Texas Grillat blivit en blandning av dessa traditioner med en import från Mellanvästern (fläskribben) som en del av en god måltid för alla tillfällen. Det här är en måltid med mycket kött. Så för att skapa en bra Texas Grill-meny börja med rökt brisket , lägg till några korv och revben och avsluta det med bönor och potatisallad .

Servera upp det med lite is och limonad och du har ganska mycket allt du behöver.

Naturligtvis, om du inte är redo att spendera 20 timmar att röka en Texas Brisket, gå över till stekgången. Personligen gillar jag ett bra tjockt rävöga , men du kan grilla upp vilken stek du väljer. Bara rätta upp med alla grillfavoriterna och njut av en fantastisk måltid. Var försiktig nu. Du vill inte ha dig Texas Grill-biffar som kommer från precis som som helst. Försök att köpa riktiga Texas Steaks från Texas. Lone Star Steak Company har några riktigt bra biffar.

För dekorationer, håll det enkelt. Om det finns något fancy på bordet saknar du poängen. På 1960-talet var President Johnson värd för flera grillar vid sin ranch i Texas. Dessa händelser var typiskt tillgodosedda av Walter Jetton, en crusty gammal chuck wagon cook som kände hans grill. Gäster som inkluderade statschefer, ambassadörer, senatorer och kungligheter satt på stockar, gav över stora röda checker servetter och serverade mat på papperskivor och tennkoppar. Det här är hur Texas Barbecue är gjort.