Tips för marinering av fläsk

Marineringstider, förhållanden och behållare att använda för fläsk

Marinader är bra för att tenderera tuffa köttstycken och ge smak åt kött. Fläsk är ett kött som till stor nytta av en marinaden . Tuffare skär av fläsk behöver en stark marinaden och tiden för att den ska fungera in i bindväven. Tenderskärningar av fläsk behöver inte hjälp med smörjning men kan dra nytta av en dos av smakförbättring.

Tuffa skivor av fläsk

De svåra styckena av fläsk , som fläskstöt och axel, kan i stor utsträckning dra nytta av en marinaden för att bryta ner bindväven och göra köttet lättare att tugga.

Andra hårda skär, som skinka och grisar fötter, brukar fungera bäst i en soppa eller gryta som smakämne. En långkokt gryta kan vanligtvis bryta ner muskeln och senan på dessa skär, så de flesta kockar spenderar inte tid att marinera dessa nedskärningar.

Tenderskär av fläsk

Tenderskurvor av fläsk, som länden, revbenen eller magen, behöver inte marineras för ömhet, men dessa delar absorberar smakbrunn och kan göra att ett kött blir levande i munnen. Eftersom extremt magra skär av fläsk som torkfilé kan torka ut snabbt med en varm kokningsmetod, är det bäst att ge köttet så mycket smak som möjligt före tid genom att marinera det i kylskåpet.

Du kommer att upptäcka att den minsta möjliga tid som smörgås behöver i en panna eller ugn är bäst. Ha en termometer till hands. När köttet når en säker temperatur på 145 F (medium sällsynt), ta bort det från värme för att minska risken för att den torkar ut.

Marinade Ratio

Du kan planera att behöva cirka 1/4 kopp marinaden per kilo fläsk.

Detta är en allmän regel och beror till stor del på behållaren du använder för att marinera fläsk. Till exempel fungerar detta marinade-förhållande för en gallon-stor zip-topppåse och kotletter, revben eller en liten stek. Men om du har större skär, som en rumpa eller axel, kan du behöva öka marinaden-förhållandet eftersom du behöver en större behållare som en gryta eller en snap-top-behållare.

Marinade Containers

När du marinerar i en plastpåse med dragkedja, se till att ta bort så mycket luft som möjligt. Detta kommer att tvinga marinaden till bättre kontakt med köttet. Vid marinering i en behållare använd endast glas eller plast.

Sura marinader kan reagera med metallbehållare och förändra smakerna. Se till att du vrider fläsken regelbundet så att marinaden fungerar jämnt. Att vända var 30: e minut är perfekt, men för längre marineringstider är det några timmar som är bra.

Pork Marinating Times

De främre nedskärningarna av fläsken, eller de första styckena som en slaktare gör för att dela ut slaktkroppen, är skuldra, rumpa, länd och skinka. Dessa styckningar bryts ner ytterligare i roster, revben, kotletter och fläskmag. Marinerande tider beror på köttets seghet och storleken på skuren.

Primal Cuts Marinating Times
Hela axeln 16 till 24 timmar
Axelstöt Stestar över 8 pund 10 till 12 timmar
Axelstöt Stestar under 8 pund 6 till 8 timmar
Picknick axel Stestar över 8 pund 10 till 12 timmar
Picknick axel Stestar under 8 pund 6 till 8 timmar
Loin (stora rosta) Bone-in, benfri 4 till 6 timmar
Loin (små rosta) Fläskkarré 2 till 4 timmar
Loin (revben) Baksida revben, ribban i landstil 2 till 4 timmar
Loin (kotletter) Fläskkotletter 2 till 4 timmar
Reservbrygga / mage Spare ribs (hela stället) 2 till 4 timmar
Reservbrygga / mage Reservfrukter (individuellt snitt) 1 till 2 timmar