Baking med Bundt Pans

Hur får du mest ut av dina Bundt Pans!

Om du letar efter en snabb och enkel efterrätt är bundtkakor ett utmärkt val. Tack vare de gjutna kokkärl som de är bakade i är bundtkakor vackra när de serveras vanligt - inget komplicerat frostningsarbete krävs! Men om du måste klä dem upp är det vanligtvis allt du behöver, ett enkelt sprinkling av pulveriserat socker eller duggregn av glasyr.

Även om de är enkla att göra, finns det fortfarande några tips och tricks som kan hjälpa dig att baka bundtkakor.

Genom att följa dessa användbara tips säkerställer du att du får en perfekt bundtkaka varje gång.

Bundt Cake Pan Kapacitet:

Traditionella Bundt-kakor innehåller 12-koppar smet, vilket är den perfekta kakablandningen med två kakor. De flesta recept som gör 10-12 koppar smet passar perfekt i de flesta bundtkakor.

Så långt som andra pannor går, finns en 6-kopps klassisk panna, och kranspanelen rymmer också 6-koppar. Festspisen innehåller 9 koppar. Rosen, Solros, Stjärna, Fleur De Lis, Bavarian Pan och Fancy Loaf Pan håller 10 koppar vardera.

Bundtlette Pan och Mini-Bundt gör sex 1-cup små kakor. Om du inte ser din specifika pan i listan, fyll bara pannan med koppar vatten och mäta hur många det tar. Det totala antalet vattkoppar kommer att vara detsamma som din batterkapacitet.

Förbereda Bundt Pans:

Om du har haft din bundtkaka på pannan, är du inte ensam! Bundt kakor är notoriska för att klibba till de komplicerade tårformarna, och det kan vara en utmaning att ta bort bundtkakorna rent utan att riva kakorna.

Jag har den bästa lyckan genom att förbereda mina pannor genom att använda en bakverkborste för att borsta på den fasta förkortningen (använd smaksmakad för mer smak). Jag dammar sedan med mjöl. Se till att alla områden är täckta, speciellt centrumkonen. Istället för mjöl kan du använda lite av din torra kakablandning, eller för chokladkakor kan du använda kakaopulver.

Om du använder socker istället för mjöl, kommer din tårta att sluta med en glansande, något karamelliserad yta.

PAM Nonstick Cooking Spray gör nu en Bake-version, som har mjöl blandat direkt in i sprayen. Detta är ett annat bra val för att förbereda Bundt pannor.

Bundt Cake Baking Tips:

För bästa resultat fyller du bara din Bundt pan 2/3 full av smet. Detta kommer att säkerställa att även om smeten stiger under bakning, kommer den inte att överföras på bakpannan.

Hur länge ska du laga din bundtkaka? Baknings- och kylningstiden varierar beroende på smetsdensitet. Jag har sett recept för 12-kopps kokkärl att baka var som helst från 35 minuter till en timme. Bundtlettepannor baka från 15 till 35 minuter. Det finns inget svar på alla storlekar. Din bästa satsning är att hålla koll på tårtan när du bakar och när det börjar visas, testa det med en tandpetare. När tandpetern dyker upp med bara några få fuktiga smulor fäst vid den, är kakan klar.

Överblivet batteri:

Om din Bundt-pan har en mindre kapacitet kan du få smet över från ett standardkaka recept. Om du inte vill att smeten slösas bort, kan du baka den återstående smeten i en 3 x 5-tums bakpanna. Om du bara har en 6-koppspanna, sätt hälften av smeten i kylskåpet.

Låt smeten komma till rumstemperatur och använd den när pannan är tom och sval.

Rengöring Bundt Pans:

Efter att pannan är sval, använder jag en torr pappershandduk för att torka ut överskott av mjöl och förkortning, och handtvätt sedan pannan. Handtvätt säkerställer att pannan kommer att förbli i gott skick under de kommande åren.

Rekommenderade Bundt Cake Recept:

Tangy Kumquat Bundtkaka
Denna roliga vridning på citruskaka använder kumquater för att ge kakan en ny, levande smak.

Pumpa Streusel tårta
Detta är en härlig bundtkaka som smakar bra när som helst på året. Det är också bra på te tid också.

Crème de Menthe Cake
Här är den perfekta gröna och mintyta kakan för semesterperioden.

Bacardi Rum Cake
Jag gör denna tårta ett par gånger om året. Det är så bra och lätt att göra också.