Grilled Pork Chops med Indisk Spice Rub

Grillade fläskkotletter är läckra, men äktenskapet mellan den öppna flammen och indiska inspirerade kryddor tar denna maträtt till en annan nivå. Dessa kakor kan kokas på en gasenhet, men kryddarnas smaker kommer verkligen att vakna över träkol. Servera med ris, potatis eller grillade grönsaker. Alternativen är oändliga och dessa kotletter fungerar bra för avslappnad eller fin middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Lägg chili, nötkött, pepparkorn, senap och korianderfrön i kryddkvarn. Grind tills kryddor är ett fint pulver. Häll i skål och tillsätt resterande kryddor.

2. Placera fläskkotletter på ett bakplåt. Ta gnugga och applicera över hela framsidan och baksidan av mötet. Låt stå vid rumstemperatur i upp till 20 minuter. Om du gör tid före, belägga med kryddor, täcka med plastfolie och lägg i kylskåp.

Låt stå i 20 till 30 minuter vid rumstemperatur innan du lägger på grillen.

2. Förbered dig på kolgrillar, ta bort matlagningsristen och tänd kolet i en kolskorsten (leta efter en röd, askfärg till briketterna). Du kommer att behöva tillräckligt med kol för att täcka hälften av kolgitteret, cirka två lager tjockt. Placera grillen över varm kol och öppna ventilerna. Oljegaller och placera kotletter på grillen direkt över kolen. Grill i två minuter per sida. Flytta till det indirekta matlagningsutrymmet (där det inte finns kol) och fortsätt att laga mat i 4 till 6 minuter per sida eller tills den inre temperaturen är mellan 160 och 165 grader F.

3. Avlägsna från grill och täcka med folie. Låt kotletter vila i 5 minuter. Om du använder en gasenhet, ställ in temperaturen för medelhög värme och koka 8 till 9 minuter per sida eller tills den inre temperaturen är rätt. När kött har haft en chans att vila, servera omedelbart med dina favoriträtter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 422
Totalt fett 24 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 134 mg
Natrium 599 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)