Easy Cheese Enchilada Casserole Recept

Glöm den mexikanska takeouten - detta ost enchilada gryta receptet är ett utmärkt val för en lätt familjen kvällsmat. Den hemlagade enchiladasåsen är en film att göra och ett hälsosammare alternativ att lagra. Dessutom kan du leka med ingredienserna lite för att lägga till kryddor. (Dessutom lägger du till kakade milda eller heta chili peppar på denna maträtt i slutet.)

Detta recept kräver antingen cheddar eller en mexikansk ostblandning, som oftast är en kombination av fyra sorters ost-vanligtvis cheddar, Monterey Jack, queso quesadilla och asadero.

Eftersom det här receptet inte innehåller något kött är det en bra vegetarisk måltid - var noga med att välja vegetabilisk buljong istället för kyckling. Gärna lägga till andra grönsaker, som sauterade skivade röda och gula paprika , för att göra denna mat mer fyllning. Varje tortilla är på den lilla sidan, så de är perfekt serveras som aptitretare eller till och med ett eftermiddagsmat för barnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt smörj en 9x13x2-tums gryta maträtt.
  2. I en kastrull, kombinera kycklingbuljong, krossade tomater, chilipulver, oregano, kummin, vitlökpulver och salt. Koka upp över medelvärme; reducera värme och simma, avtäckt, i 15 minuter.
  3. I en liten skål kombinerar du 2 1/2 koppar ost och lök.
  4. Varm tortillas i mikrovågsugnen, separerad av fuktiga pappershanddukar, i 30 till 40 sekunder. Doppa dem i tomatsåsblandningen och lägg dem i tillagad gryta.
  1. Fyll varje tortilla med ost och lökblandning; rulla och placera tätt intill varandra. Upprepa tills maträtten är full. Stänk resterande 1/2 kopp ost på toppen.
  2. Baka i 25 till 30 minuter, eller tills osten smälts och bubblar. Strö över skivade oliver och chili peppar, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 512
Totalt fett 32 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 789 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 5 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)