Snabbsugningsmetod för torkade bönor

Hur man suger bönor snabbt!

Torkade bönor ska blötläggas i kallt vatten över natten för att garantera jämn matlagning. Det är det obestridna idealet för bönkök. Om du har ganska nyss skördade och nyligen torkade bönor är blötläggning mindre nödvändig, men om du inte är säker hur länge bönorna har torkats och väntar på att lagas ... blötläggning är verkligen din bästa insats. Och inte blötläggning kan leda till fruktansvärt underkokta eller ojämnt kokta bönor.

I alla fall kommer du sannolikt att hamna med bönor med delade skinn och en otrevlig nivå av mushiness när du försöker laga dem tills de är ömma.

Men vad händer om du inte planerade? Inga problem. Allvarligt. Använd bara snabblåsningsmetoden nedan.

Hur man snabbt suger bönor i 5 enkla steg

  1. Välj över bönorna för att ta bort saker som hänger med dem som inte är bönor (dvs. småstenar). Sätt bönorna i en kolv eller sil och skölj dem rent i kallt rinnande vatten.
  2. Lägg de sköljda, dränerade bönorna i en stor kruka och täck dem med kallt vatten. Vattnet bör täcka bönorna med ca 3 tum.
  3. Ta bönorna och vattnet nästan till koka. Du vill att små bubblor ska dyka upp runt krukans kanter utan att hela innehållet börjar bubbla bort. Täck pannan och ta bort den från värmen.
  4. Låt grytan sitta, täckt, i 1 timme.
  5. Töm bönorna och fortsätt med receptet efter vad som helst som det kan kräva.

Hur man använder snabbblötläggda bönor

Bönorna är nu "blötläggda" och redo att laga mat. Denna metod är användbar för ganska mycket vilken typ av böna recept, oavsett om du vill göra bakade bönor , svarta bönor eller bönor. Till och med saker som bönor, ris och bönor och andra bönsupper dra nytta av denna behandling.

Om du vill behålla sakerna underbart, helt enkelt och följ dessa anvisningar för hur man lagar bönor .

Resultatet kommer att vara djupt smakrika bönor som är smakrika precis för att de smakar mest tydligt av bönor.

En liten bit av ett bonuspris: Denna snabba blötning och dränering av bönorna kommer att göra dem ... mindre gasinducerande än deras obehandlade bröder.

Observera att linser och andra snabbmatlagda baljväxter inte behöver blötläggas, och så dra nytta av snabbsugningsmetoden inte. Detsamma gäller verkligen färska bönor, t ex tranbär eller andra skallande bönor som du kan hitta sålda fortfarande i sina böter på marknaden och redo att laga mat direkt efter att ha varit skalade.