Det vita ryska receptet: En enkel vodka drick du kommer att älska

Den vita ryska är bland de bästa, enklaste och mest populära vodka-cocktailerna du kommer att stöta på. Det är otroligt enkelt - bara vodka, kaffelikör och grädde. Utan tvekan är det en drink som varje bartender borde veta och varje drinkare ska smaka.

Den krämiga motsvarigheten till den lika kända svarta ryska , härreceptet härrör från ett par cocktails som var en hit på 1930-talet. Det var inte förrän i början av 60-talet att de "vita" och "svarta" ryssarna skrivits ner i bartending-guider. Sedan dess har det inte hunnit stoppa antingen dryck.

Vad finns att inte älska? Du får vodka med smaken av kaffe i en läcker, krämig cocktail . Det är en mycket tilltallig drink och en som är en bra introduktion till cocktailvärlden. Det är faktiskt så läckert att man knappt kan märka att det finns alkohol i det och det har bara matat dryckens popularitet.

Njut av en vit rysk efter middagen, under happy hour , eller när som helst du letar efter en snabb och härlig dryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett gammaldags glas fyllt med is .
  2. Rör om .

Lag det om du vill

Testa dina bartending färdigheter och flyta grädden på toppen av sprit och is. Det kan kräva lite övning för att få ett rent lager, men det ger en bra dryck. Servera detta med ett strå och låt drinkaren röra ingredienserna som de vill.

Välj din vodka

Den största frågan med den vita ryska är vilken vodka som ska användas.

Det enkla svaret är: vad du än vill. Bättre än, om du vill spara pengar i din hembar , är det här den perfekta drycken.

Det finns många bra provsmakning och billiga vodkas att välja mellan. Detta är inte en vodka martini och de tunga smakerna av övriga ingredienser kommer att dölja eventuella föroreningar i den vodka som används. Gå vidare, spara några pengar och använd gärna din favorit "bra" vodka för denna drink.

Den vita ryska är den perfekta blanddrinken för smakade vodka-experiment. Genom att börja med en infusion av jordgubbar eller hallon , kan du lägga till en fruktig dimension för att göra drycken riktigt intressant. Detta är också en bra användning för de härliga tårta och vispad grädde vodka , espresso, choklad och vanilj vodka är också bra val.

Kahlua och Beyond

Kahlua är den mest populära kaffelikören som används i en vit ryska. Ändå finns det många andra alternativ tillgängliga. Ge kaffelikörerna från Firelit, New Deal eller Leopold Bros. ett försök. Du kommer bli förvånad över skillnaden och man kan permanent ersätta Kahlua i din bar. Kom ihåg, bara för att det är det vanligaste, betyder inte att det är bäst.

Vissa vita ryska drinkare kommer också att byta likör helt. Amaretto är ett populärt alternativ och om du går med det, har du faktiskt gjort en rostat rostad mandel , inte en riktig vit ryska.

Njut av den Luscious Cream

Dryckens kräm verkar som en annan lätt ingrediens, även om du har några alternativ här också. Tung kräm är ett populärt val eftersom det är tjockare att endast en liten mängd används i drycken.

Det blir faktiskt lättare när isen smälter samtidigt som den vita ryssen får en frodig konsistens.

Ljuskräm och halv och hälften är både bra utsikter också. Vissa drinkers kommer att använda helmjölk för det enkla faktum att fler människor lager mjölk i kylskåpet än grädde. Mjölk tenderar emellertid att producera en ganska tunn dryck.

Om du föredrar (eller behöver) för att undvika mejeri, kan en helt god dryck göras med något mejerialternativ. Soja, mandel, ris eller någon av de andra "mjölken" kan användas.

Oavsett vilken grädde du väljer, se till att den är frisk eller du kommer bara att slösa bort vätska. Kontrollera förfallodagen innan du häller.

Hur stark är den vita ryska?

Om vi ​​skulle använda en 80-bevis vodka och blanda den vita ryska enligt receptet ovan skulle det vara ungefär 24 procent ABV (48 bevis) . Även om det blir mjukt lite när isen smälter, är det en bedräglig cocktail och lite mer potent än du kanske tror, ​​så ta det lugnt.

Cocktails som liknar den vita ryska

Det finns ett antal vodka-cocktails som mycket liknar den vita ryska som du kanske också vill försöka. Du kan även omvandla den vita ryska till en frusen ispop om du vill. Det är ett roligt recept att leka med, så använd det som inspiration.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 171
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)