Hur man kyla glasögon när man blandar drycker

Chill ditt glas för den kallaste cocktailen

Ett kallt glas är en av nycklarna till att göra en stor cocktail och kyla ditt glas bör vara ett av de första stegen du tar när du dricker. Genom att använda ett kylt glas kommer dina cocktails att vara skarpa och svalare längre och frosten ger en fin estetik till den slutliga presentationen.

Det rekommenderas att alla highball- och cocktailglasögon är frostat, även om du bara gör en snabb chill. Det är ett enkelt steg och du kommer aldrig ångra med att använda ett kylt glas.

Det finns tre vanliga sätt att kyla glasvaror ...

Frysta det bara

Sätt glaset i frysen i ett par timmar eller kylskåpet i 3-4 timmar. Ta glasögonen ut innan du häller drycken.

Om utrymme tillåter och du vill se till att du alltid har ett kylat glas, ange en plats för att lagra minst några av dina glasögon permanent. Se till att de återvänder dit efter rengöring.

* Denna metod är det föredragna sättet att kyla eftersom glaset blir kallare längre.

Använd en ishink

Om ett kylskåp inte är tillgängligt fyller du en ishink med is och kasta glasets skål upp och ner i isen. Lämna denna uppsättning i 15-30 minuter för en riktigt bra chill.

Ge det snabb chill

Om du inte har tid att kyla ett glas med någon av dessa två metoder, fyll glaset med knäckt eller krossat is och virvla runt det. Låt detta sitta medan du blandar drycken. Doppa isen och häll drycken i glaset.

* Det här är ett bra snabbt steg att också göra med glasögon som du redan har kylt för att se till att chillen varar.

Är detta en spill av is?

Tänk på detta: Vad är den enda som alltid ligger inom räckhåll för en bartender?

Det är islådan. Låt oss möta det, isen är billig och det är viktigt att göra nästan varje drink som du kommer att blanda upp. Därför är den snabba kyla verkligen inte ett slöseri med is.

Om du skulle vilja se på det på ett annat sätt, tänk på den sprit du slösar med genom att blanda vad som kan bli en sämre drink. Ingen har en drink som blir varm eller vattnas innan de är färdiga och detta enkla steg bekämpar det.

När det gäller martini och andra "uppdrycker", finns det ingen is för att hålla drycken cool. Allt du kan göra för att hålla det så uppfriskande på den sista smaken som det var först, är en vinnande situation.

Vad om heta cocktails?

Glasvarutemperaturen ska alltid matcha dryckstemperaturen. Precis som du skulle kyla ett kallt glas, värm upp glaset för varma cocktails . Detta kan ske snabbt genom att fylla ett glas med varmt vatten medan du dricker.