Hur man gör tårtadekorationer som ser ut som eld, vatten och mer

Många kakor är gjorda för att se ut som en scen ur naturen med snö, gräs, stenar, smuts och vatten på ytan. Dessa härliga naturliga element kan enkelt skapas med lite övning och fantasi.

Cake Decorating Tips för att göra naturliga element

Klar för att skapa din egen naturliga scen med söta ingredienser? Välj det element du vill skapa, och låt oss komma igång.

Vatten

Sjöar, vattenfall , strömmar och pooler är underbara designelement för en födelsedag, årsdag och till och med pensionärtema.

Vatten kan vara knepigt för att fungera bra eftersom det vanligtvis är i rörelse och har djup. Du kan skapa djup och realism genom att använda både smörkräm och rörgel i lager.

Börja med ett blått smörkräm som basen på din sjö eller ström och efter att den har krossat topp med klar glättiggelisning med accenter av ljusblå gel. Rapids kan tillsättas efter att dina initiala lager av buttercream och gelisning har härdat lite. Snurra bara vitt smörgås i forsen med en tandpetare.

Is och snö

"Snow" -deckade muffiner med istappar är en perfekt plats för fondantpingviner att frolica, så det är viktigt att göra en underbar bakgrund för deras spel. Is kan göras med piped gelisning i ljusblå appliceras direkt på ytan av den vita smörkroppen. Ljusblå isomalt kan också smältas och kylas i pölar för att bilda rätt storlek frusna dammar eller strömmar.

Snö är en lätt bakgrund för att skapa med vilken typ av vit isbildning.

Fluffig italiensk maräng , marshmallow buttercream eller vanlig vaniljsmörkräm allt kan höjas och virvlar för att återspegla ett snöigt landskap. Du kan också tillsätta torkad kokosnöt på ytan av din snö om den passar den bakomliggande smaken av kakan eller muffinen.

Smuts eller sand

Dessa designelement delar ett gemensamt element som de handlar om att skapa realistisk textur.

Så istället för att försöka duplicera småflecken använder du riktiga fläckar som ingår i ett ätbart medium. Perfekt smuts kan tillverkas med fin chokladkaka som Oreos. Du kan blanda i ljusare bruna smulor genom att krossa andra kex och blanda allt ihop. Du kan till och med lämna större oskrämda bitar eftersom verklig smuts inte är likformig eller lägga till fondantbergar för effekt.

Cake decorating sand är en blandning av både gyllene och granulerade socker dammade och höjde på din strandkaka design. Detta lägger uppenbarligen en hel del yta sötma till din tårta, så var försiktig så att din glasyr inte tänder numrera sött under; prova en schweizisk meringue eller gräddeost.

Gräs

Ganska naturscener på kakor har ofta frodigt grönt gräs som en bas för designen och det är lätt att få rätt utseende när du väljer ett pipspets. Det finns en grässpets som är speciellt gjord för att skapa gräs (och hår) och du laddar helt enkelt rörväskan med önskad nyans av grönt och rör gräset du behöver. Du kan också göra gräs på grönt fondant genom att grova upp fondantytan med antingen en stjärnspets eller kam. Det här utseendet är inte så frodigt som pipedis, men det ser bra ut.

Brand

Det finns flera tekniker som kan användas beroende på hur realistisk elden behöver vara i kakdesignen.

Om din tårta är mer stiliserad eller cartoonish då piped buttercream eller piping gel kan skapa exakt det utseendet som krävs. Använd röd, apelsin och gul i ett eldmönster direkt på kakan och ta hand om att titta noga på riktig eld för att se vilken ordning färgerna syns.

När du är i tvivel, använd de mörkare röda eller apelsinerna i mitten för att representera den varmare delen av flamman och omge den med den kallare gula gelén eller glasyren. Isomalt skapar en mer genomskinlig realistisk utseendeflamma men är knepig att använda om du är en nybörjare. Smälta små mängder gula och röda isomaltpinnar i separata silikonbehållare och häll den gula på ett pergamenttäckt bakplåt i ett flammönster. Häll rött i mitten av den gula designen innan den gula har möjlighet att svalna. Placera flammorna på din tårta eller muffin när isomalten har svalnat helt.