Hur man väljer det perfekta vinet

De 3 P: s att välja det perfekta vinet

De tre "P" s för att välja viner är pris , preferens , parning . Håll dessa i åtanke när du besöker din lokala vinhandlare och kastar oddsen till din fördel för att plocka ett vinnande vin varje gång.

Pris

Det pris du är villig att betala (eller inte betala) för en flaska vin är en viktiggörande faktor för att välja ett vin som passar dig. Borta är de dagar då man bara kunde köpa en "god" flaska vin för över $ 30.

På dagens marknad finns det gott om bra viner tillgängliga för ungefär $ 15, en del för betydligt mindre. Så var säker på att du inte behöver släppa en bunt pengar för att experimentera med olika viner. En anständig vinhandlare kommer att kunna ge dig massor av förslag i ditt angivna prisintervall.

Preferens

Ahh, preferenser. Vi har alla dem, och de ändras ofta med ett ögonblick, men med vinpreferenser låt dem svängas av vad du ska dricka dem med eller vem du kommer att dela dem med. Till exempel, om du är värd en happy hour samlas, kan dina preferenser luta sig mot "säkra" röda och vita. För människor som kanske inte är vana vid tyngre, starkare viner, ge dem en paus - köp en mjukare Merlot eller Pinot Noir (ibland kallad "Starter Reds"). För en vit, som inte gillar en uppfriskande Gewurztraminer? Om du försöker experimentera med en ny sort, pratar du med din lokala vinhandlare om viner, stilar och etiketter, som du har haft i det förflutna och begär specifika rekommendationer, för att ge tillräcklig riktning för en annan stor upptäckt.

Om du är ny på viner och letar efter några förslag - prova en Riesling , Gewurztraminer , eller ett Muscat dessertvin om sötare viner passar din fantasi. Om du föredrar ett torrt vitt vin letar du efter en Pinot Blanc , Chardonnay , Pinot Gris eller Sauvignon Blanc . När det gäller röda, börjar med en Gamay, Pinot Noir , för lättare tanniner och mer framåtfrukt eller Merlot och Zinfandel för ett fylligare vin med tät mörk frukt.

Om du vill slå upp komplexitetsmätaren, gå sedan med en stor California Cabernet Sauvignon , Syrah (eller Shiraz om den kommer från Australien).

Parning

Om du letar efter ett vin specifikt för att para med middag ikväll, ta då hänsyn till vad de viktigaste ingredienserna kommer att vara. Kommer det vara vitt eller rött kött? Ska du använda färska eller torkade örter och vilka typer? Ska skålen vara kryddig eller fruktfylld? Dessa frågor kan spela en nyckelroll för att bestämma vilka viner som kommer att para ihop med specifika förrätter. I allmänhet accentuerar vita viner lättare smaksatta måltider riktigt bra; medan röda viner ofta kompletterar hjärtligare måltider lite bättre. Tänk på att para mat och viner är 99% personlig preferens och 1% vetenskap.