Lär dina barn hur man packar sina egna skol luncher

Skoleluncher barn gör på egen hand får ätas - inte handlas!

Föräldrar som kämpar för att packa skolluncher som barnen vill äta kan hitta en mycket närliggande hjälpkälla - sina egna barn. När de har en fråga om vad som går in i skol lunchar, är barnen mer benägna att äta dem - än att handla eller, sämre, kasta bort dem. Och när barnen kan bli skickliga på att packa sin egen lunch, är det ett mindre jobb för mamma och pappa.

Här är några tips om att få barn att packa sina egna luncher.

Packskola luncher natten innan

Att lära barn att göra egna luncher tar tid - något de flesta av oss har inte i vår typiska skolmorgonrutin. Så packa luncherna natten innan och du kommer tacka dig själv att uppgiften tas hand om varje morgon.

Ställ sunda riktlinjer för lunch

Detta är en utmärkt möjlighet att lära barnen om vad som gör en hälsosam måltid. Prata med dem om vad som ska gå i en skolmat som är näringsrik. Förklara att ett sugärt mellanmål kan få dem att känna sig trött i slutet av dagen.

Var specifik. Berätta för dem hur många av varje typ av mat som ska äta lunch eller, till exempel, hur många kakor ska gå in i väskan. Det bästa sättet att göra detta är att arbeta tillsammans förpackade lunchpaket tillsammans för ett tag.

Gör rätt mat tillgänglig

Barn kan sätta ihop en lunch, men de kan inte mataffär eller laga de flesta matar. Så det är upp till dig att få maten till hands för att de ska packa.

Var noga med att ha en mängd olika val, så barnen behöver inte packa samma sak varje dag.

På baksidan behåll inte matvaror som du inte vill att de ska äta. Jag vet att det låter självklart, men ofta håller vi ohälsosamma livsmedel runt som en "behandla" eller bara för vuxna. Det är lättare att bara göra tillgängligt vad du vill att de ska äta, snarare än att bli matpolisen och måste OK varje sak.

Markera "Ät inte" på rester som du sparar för en annan måltid.

Ställ in ett matlagningsområde

Kanske när barnen var små hade du en matbit för de små att hämta sina egna mellanmål. Expandera det nu till ett lunchområde. Lägg till ett skåp för att hålla matlagningsprodukter som:

Det är nog inte praktiskt att hålla allt som barnen kan packa i luncher (färsk frukt, bröd, etc.) på den här platsen, men håll matvaror som individuellt inslagna mellanmål som endast är reserverade för luncher här. Du kan också hålla en lista över lunchartiklar som finns på andra håll (yoghurt i kylskåp, tonfisk i skafferi etc.) här för att påminna barnen om vad som finns tillgängligt.

Kolla barns arbete.

Skoleluncher som barn kan göra kan behöva daglig övervakning när de lär sig, och du kanske vill behålla det även när de blir skickliga lunchmakare. Men om inte på en daglig basis, är det en bra idé att tillfällig överraskningskontroll - för att säkerligen barn följer dina riktlinjer.

Ha barnen tomma och rena lådor i slutet av dagen.

Inte bara tar det en enda uppgift för föräldrarnas uppgiftslistor, det gör barnen mer medvetna om hur äckligt vanan att lämna oöppnad, oavslutad mat i sina lunchboxar.

Och självklart, om barnen tömmer sina lunchboxar, borde de veta var de ska hitta dem när det är dags att göra lunchar igen.