Grönsakssoppa med vegetarisk grilla

Letar du efter det perfekta hemlagade byggsockersoppa receptet? Du har hittat det! Detta enkla och tillfredsställande vegetariska och veganska byggsoppa receptet är gjord med korn, morötter, kål, korg och torkade tomater och kryddat med gott om lök, vitlök, persilja eller italiensk kryddor och den smakfulla smaken av laurbladen.

Den krispiga och seiga konsistensen av korn är uppvärmd och tröstande i denna lätta hemlagad vegetarisk bygg och grönsaks sopprecept. Även om receptet rekommenderar att du sätter ihop kornsoppa i 30 minuter, är det verkligen bättre om du har tid att låta den laga mat ännu längre, eftersom smakerna tar tid att utvecklas. Denna bygg och grönsaks soppa recept är låg i fett, vegetarisk och vegan.

Om du gillar att laga mat med korn, kanske du vill prova några få av mina favorit vegetariska och veganska byggrecept , eller gräva ut och prova några helt nya korn och forntida korn , som teff eller kaniwa . Eller, här är fler vegetariska sopp recept att prova.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, i en stor soppa eller lagergryta, sauté den hackade vitlöken och tärnad lök i olivolja i 4 till 5 minuter, tills det bara är knappt mjuk.
  2. Lägg försiktigt i grönsaksbuljongen eller vattnet tillsammans med korn, tärnad morötter, hackad kål, courgetter, krossade tomater och laurbladen och sätt till en långsam simma över medelvärme.
  3. Tillsätt sedan färsk persilja eller italienska kryddor, och lite salt och peppar. Minska värmen till medium låg, och täcka soppan eller lagerpott.
  1. Låt blandningen koka tills kornet är mjukt, cirka 30 minuter, och helst längre om du har tiden, omblandning ibland. Smak och justera kryddor efter smak.
  2. Kom ihåg att ta bort bladet innan du serverar det.
  3. Om du inte äter vegan, kanske du vill toppa denna kornsoppa med lite nybakad parmesanost när du serverar. Eller, om du äter vegan, försök en stark strö av näringsjäst på toppen.

Observera att detta recept gör gott om portioner, ungefär 6-8, så planerar att ha några rester.

Gilla denna vegetarisk bygg och tomat grönsaks soppa recept? Här är mer hälsosamma recept att försöka , och här finns fler vegetariska korn recept att försöka

Liksom köttfria soppor? Här är fler vegetariska och veganska soppa idéer att försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 883 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)