Vegetarisk smörbönsouprecept

Prova detta okonventionella hemlagade vegetariska och vegan smörbönsoppa recept. Smörbönor, eller limabönor, lägg till en så stor textur på en soppa, vara större och mjukare än de flesta bönor, vilket ger din smörbönsoppa en konsistens som skiljer sig från de flesta andra bönsoppa.

Det här enkla vegetariska och veganska smörbönsoppa receptet görs med tomater och massor av grönsaker, inklusive morötter, selleri, lök och tomater, för en näringsrik och lugnande måltid. Dessutom är det otroligt enkelt att förbereda. Om du kan hugga grönsaker och arbeta med en burköppnare, kan du få denna soppa på bordet på drygt trettio minuter. Lägg till en sida grön sallad , och middag serveras!

Alla ingredienserna är både vegetariska och vegan . Om du behöver det att vara glutenfri, byt bara ut det vanliga mjölet för något glutenfritt, eller använd en matsked majsstärkelse blandad i vatten för att tjockna din soppa efter behov. Om du inte äter vegan, kanske du vill toppen av denna soppa med en touch av nybakad parmesanost, eller, för lite extra smak, lägg till lite näringsjäst om du äter vegan.

Detta vegetariska smörbönsouprecept är med tillstånd av Bush's®-bönor.

Gilla att göra hemlagad grönsaksoppa? Du kanske också vill prova ett av de sju sätten att göra grönsaksoppa eller prova ett av de 10 kreativa vegetariska och veganska bönsoppa recepten .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka selleri, morötter och lök i olivolja eller vegetabilisk olja i en stor soppa eller lagergryta över medelhög hög värme tills det är mjukt, ca 6 till 8 minuter.
  2. Tillsätt sedan mjölet och vispa det bra för att belägga grönsakerna i en minut. Gradvis tillsätt vattnet, rör om och fortsätt att vispa ihop tills det är smidigt.
  3. Därefter dräneras och sköljas konserverade smörbönor. Tillsätt smörbönorna i grytan och lägg sedan i tärnad tomater, basilika och salt och peppar och låt blandningen koka, vilket ger en bra rörelse.
  1. Minska värmen till medelstort låg, täck och låt soppen svalna i ca 20-25 minuter eller tills det är något tjockt, omblandat ibland.
  2. Smak och justera kryddorna till smak, tillsätt lite mer salt och peppar efter önskemål.

Gilla detta smörbönsoppa recept? Bläddra ner för mer vegetarisk bönsoppa recept för att försöka.

Receptnoter:
Utan basilika? Bara om någon italiensk krydda kommer att göra i stället för basilikan. Byt ut det för en italiensk örtblandning, någon persilja eller till och med rosmarin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 452
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 490 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 19 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)