Så till Pan-Roast Musslor

Ett super enkelt sätt att laga musslor

Pan-roasting musslor kommer att koncentrera sin läckra smak. Det är lika enkelt som att kasta rena musslor i en mycket varm panna.

Musslor är en hållbar skaldjur du kan hitta på många områden i USA och runt om i världen. De är vanligtvis en uppfödd skaldjur, och olika sorter har olika årstider. Musslor går bra för kustmiljön, eftersom musslor filtrerar ett dussin liter havsvatten varje dag.

Musslor odlas ofta på rep och så har de mindre skräp inuti dem än vildmusslor som växer på havsbotten. Jordbruksmusslor har vanligtvis gjort det mesta av utrensningen som behövs innan du köper dem, medan vilda musslor måste blötläggas i rent vatten så att de spottar ut skräp. Jordbruksmusslor kommer också att ha renare skal och behöver inte så mycket skrubbning som vilda musslor.

Färska musslor kan hållas i 4 till 5 dagar i kylskåpet i en skål som är täckt löst med en pappershandduk. Eftersom de är förgängliga, kanske du inte kan hitta dem långt inåt landet där de odlas.

Tillåt cirka 1/2 pund musslor per person för en aptitretare och ca 2 pund per person för huvudrätten. Du kan förvänta dig att några av musslorna måste kasseras, så att köpa mer är vanligtvis en bra plan.

Rengöring färska musslor

Skölj först dina musslor i en kolsyrare med kallt vatten. Använd en pensel för att rengöra tang och lera.

Nu måste du debeard dem, avlägsna membranet som sträcker sig från munnen av skalet för att fästa dem på stenar. Dessa kan redan ha tagits bort för odlade musslor, men det kan finnas några som inte har. Ta tag i skägget med din tumme och pekfinger och dra hårt nedåt mot hängslet på skalet.

Kolla på döda musslor genom att ta några som är öppna och tappa dem ett par gånger. Levande musslor kommer att vakna och stänga sina skal. Kasta några som förblir öppna efter några försök. Döda musslor går dåligt väldigt snabbt och du vill inte utsättas för bakterier som kommer att växa i dem.

Så till Pan-Roast Musslor

Vad du kommer att behöva:

Procedur:

  1. Värm en gjutjärnspanna eller annan stor, stor stekpanna över hög värme tills det är varmt.
  2. Lägg bara till så många rena plockade musslor som passar i pannan i ett enda lager (var noga med att kasta bort musslor som inte stänger tätt när du trycker på dem).
  3. Stänk musslorna med salt och nybakad svartpeppar, om du gillar och laga, rör om och om igen tills musslorna är öppna, vanligtvis inom 5 minuter eller så.
  4. Använd tang för att ta bort musslor när de öppnas för att undvika överkokning. Du kan behöva laga musslorna i partier.
  5. Kassera alla musslor som inte öppnas när de kokas.
  6. Servera musslorna varmt. Stänk dem med hackad platå persilja, om du vill.

Vill du se fler sätt att förbereda och servera musslor? Se hur man lagar musslor för flera alternativ.