Easy Homemade Vegetable Soup Recept

Många recept som används för att vara vegetabilisk soppa innehåller också kyckling eller köttbestånd som en bas. Inte här-det här är ett recept på äkta grönsaks soppa från början som vegetarian eller vegan kan njuta av.

Att göra en stor grönsaksoppa är en färdighet som en hemkock borde ha i sin matlagningsrepertoar. Det är inte bara bra på en kall natt eller när det behövs bekvämt mat, men det är bra för dig och beroende på hur många grönsaker du använder och hur tjock du skär dem kan det vara en komplett och fyllig måltid.

Allt som krävs är vegetabilisk buljong (hemlagad är bäst men vatten spikad med bouillon är bra), gott om grönsaker och några kryddor. Du kan justera grönsakerna (och kvantiteterna) i detta recept ganska enkelt. Fick broccoli istället för blomkål? Byt ut det utan problem. Har du inte gröna bönor eller vill du lägga till extra zucchini? Gå rakt fram! Lök, selleri och morötter lägger till en del smak, så det är bäst att inte ersätta dem om du inte behöver.

Behöver det vara glutenfritt? Var noga med att använda en hemlagad, glutenfri vegetabilisk buljong, eller var säker på att din köpta buljong är glutenfri. Du kanske också vill kolla in denna samling av glutenfria veganska soppor .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en stor soppa eller lagerpott. Tillsätt den hackade löken, valfri malet vitlök, hackad selleri och skivad morötter. Sauté, rör om i 3 till 4 minuter tills lök är mjukt men låt dem inte brinna.
  2. Lägg till ditt val av blandade hackade grönsaker och värme i 1 till 2 minuter mer. Låt dem inte brinna.
  3. Tillsätt salt, vitlökspulver, timjan och oregano-omrörning för att belägga grönsakerna väl.
  4. Lägg till löklök, grönsaksbuljong eller vatten blandat med bouillonbitar och oskadade tomater. Koka upp, rör om, minska värme och simma tills grönsakerna är milda - ca 8 till 12 minuter.
  1. Justera kryddor till smak.
  2. Ta bort lakan löv och servera din hemlagad grönsaks soppa med en strö av Parmesanost eller Parmesanost ersättning och några korviga bröd eller kakor.

Obs! För att lägga till ännu mer substans i denna starka soppa kan du lägga 1 till 2 koppar quinoa som tidigare har kokats i vatten eller vegetabilisk buljong. Bara värm upp det i den varma soppen.

Fler vegetariska / Vegan Soup Recept Idéer

Du kanske vill prova några av de mest populära vegetariska sopp recepten eller kolla in dessa vegetariska / veganska tomat soppa recept . Om du letar efter något med lite mer protein, bör dessa vegetariska / veganska bönsoppa recepten fylla räkningen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 347
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 15 276 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 9 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)