Crockpot rostade grönsaker

Du kan använda någon hård rotgrönsak i detta enkla recept på Crockpot Roasted Vegetables. Det finns inget som en tallrik med rostade grönsaker om du är vegetarian, eller om du vill följa med en grillad kyckling, biff eller köttfärs. Det är också underbart om du gör en rostad middag ; bara poppa båda pannorna i ugnen. Rostade rotgrönsaker är en klassisk maträtt på vintern och är underbar när inget annat ser väldigt friskt ut på marknaden eller allt du kan hitta är importerade ömta grönsaker.

Använd endast hårda rotgrönsaker i detta recept. Om du använder mjukare grönsaker som sparris, gröna bönor eller röda paprika, blir de alltför mjuka under denna långa tillagningstid. Andra bra val skulle omfatta sötpotatis, Yukon Gold potatis, creamer potatis, rovor eller rutabagas. Se till att alla grönsaker skärs till ungefär samma storlek så att de lagar mat på samma gång. Du kan skrälla grönsakerna eller inte, enligt din smak.

Rotgrönsaker blir väldigt söta när de lagar mat länge sedan de karamelliserar i värmen och stärkelsen i grönsakerna blir till socker. Denna typ av recept kommer att älska även av människor som inte gillar grönsaker!

Servera detta recept i en djup skål som du har värmt i ugnen. Det är enkelt, gott, hälsosamt och mycket gott och tröstande. Receptet ger mycket fiber, en bra mängd vitaminer A och C och fytokemikalier.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera morötter, potatis, lök, vitlök, vatten, olivolja , salt och peppar i en 3-4-kvarts crockpot och rör om att kombinera. Om du kan hitta tunna hela morötter, klippa inte upp dem, men lägg dem till långsam spis. Du kan även lämna på några av de gröna toppar om du trimmer dem lite. Om du gillar mycket vitlök, lägg till mer. Du kan variera proportionerna av grönsakerna för att passa din smak och vad du hittar i mataffären.

2. Täck crockpotten och koka på låg i 7-9 timmar eller tills grönsaker är ömma när de genomborras med en gaffel. Om du har en nyare, varmare matlagnings crockpot kan veggiesna ske efter fem eller sex timmar. Du kan kontrollera grönsakerna om cirka fem eller sex timmar om du vill att de ska vara snabbare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 236
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 65 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)